Veríme, že na tento šalát budete mať ingrediencie vždy doma a jeho príprava nemôže byť jednoduchšia. Preto sa skvele hodí, keď chcete výživný obed alebo večeru, ale tlačí vás čas. Navyše si šalát môžete dochutiť podľa vlastných preferencií a vziať ho so sebou do krabičky.
1 porcia obsahuje
- 260 kcal
- 37 g sacharidov
- 5 g tukov
- 16 g bielkovín
Na 2 porcie
- 350 g šalátových zemiakov (typu A)
- 150 g baby mrkvy
- 115 g fazuľových strukov
- 100 g Vilgain kuracích pŕs
- avokádový olej
- 1 čajová lyžička bazalky
- 1 čajová lyžička granulovaného cesnaku
- 1 čajová lyžička granulovanej cibule
- 2 lyžice bieleho jogurtu
- 1 čajová lyžička horčice
- 1/2 čajové lyžičky majoránu
- štipka čierneho korenia
- štipka himalájskej soli
- 1 čajová lyžička medu
- 1 lyžica olivového oleja
Postup
-
Zemiaky umyjeme, nakrájame na štvrťky a dáme na plech spolu s mrkvou a fazuľovými strukmi.
-
Zeleninu polejeme olejom a zmiešame s obľúbeným korením. My sme použili bazalku, sušený cesnak a sušenú cibuľu.
-
K zmesi natrháme ready to eat Vilgain kuracie prsia a dáme piecť na 200 °C na 40‑50 minút.
-
Šalát podávame s horčično‑jogurtovým dipom a čerstvými bylinkami, napríklad petržlenom. Tak dobrú chuť!