Nechce sa vám čakať na zdĺhavé kysnutie cesta, ale napriek tomu si chcete pripraviť vyhlásený indický naan? Máme pre vás skvelú správu! Ide to aj bez kysnutia, z minima surovín a hlavne rýchlo. Tento naan sa hodí nielen ako príloha do indickej kuchyne, ale aj na grilovanie k mäsu alebo ako príloha k šalátu. Ako si ho dáte vy? 👀
1 porcia obsahuje
- 198 kcal
- 30,6 g sacharidov
- 2,6 g tukov
- 10,6 g bielkovín
Na 6 porcií
- 250 g odtučneného tvarohu
- 280 g celozrnnej špaldovej múky
- 1/2 čajové lyžičky soli
- 1 čajová lyžička kypriaceho prášku
- 2 lyžice olivového oleja
- bazalka
Postup
-
Do misy nasypeme múku, pridáme tvaroh, soľ a kypriaci prášok. Rukami spracujeme cesto. -
To rozdelíme na 6 dielov.
-
Uvaľkáme tenké placky, ktoré z oboch strán opražíme na troške oleja.
-
Každý naan chlieb po usmažení natrieme olivovým olejom zmiešaným so sušenou bazalkou.
-
A môžeme ho podávať ako prílohu k mäsu, k indickým jedlám alebo k šalátom.
-
Tak dobrú chuť!