Domáca granola je nenáročná na prípravu. Výhodou je, že môžete vyrobiť nekonečné množstvo kombinácií, takže bude chutiť zakaždým inak. My sme sa tentokrát rozhodli pre spojenie malín, pistácií a čokolády. Vďaka medu je chrumkavá a sladká, maliny potom zaistia ľahkú kyslosť. Finálnu chuť doplní jemná horkosť tmavej čokolády. Granola je skvelý tip na darček, ktorý nebude príliš drahý, a navyše sa perfektne trafí do chuti obdarovaného.
1 porcia obsahuje
- 149 kcal
- 14 g sacharidov
- 9 g tukov
- 4 g bielkovín
Na 10 porcií
- 130 g ovsených vločiek
- 10 g tekvicových semienok
- 10 g slnečnicových semienok
- 80 g pistácií
- 1 čajová lyžička škorice
- 1 štipka muškátového orieška
- 10 g lyofilizovaných malín
- 40 g medu
- 25 g kokosového oleja
- 15 g horkej čokolády
Postup
-
V miske si zmiešame ovsené vločky s tekvicovými a slnečnicovými semienkami, škoricou, nahrubo nasekanými pistáciami a tretinou lyofilizovaných malín (rozdrobených na malé kúsky). -
V inej miske si rozpustíme kokosový olej a zmiešame ho s medom. Zmes nalejeme do misky s ovsenými vločkami a poriadne všetko premiešame.
-
Granolu vysypeme do formy, ktorú predtým vystelieme papierom na pečenie.
-
Pečieme 10 minút, potom granolu premiešame a dopekáme ďalších 10 až 15 minút, kým nie je jemne do hneda. Necháme úplne vychladnúť a nakoniec primiešame čokoládu a zvyšné maliny.
-
Dajte nám vedieť s označením @vilgainrecepty na Instagrame, ako ste si chuťovo namixovali granolu vy :)