Domáca medovo-čokoládová granola

Kristína Močková
Kristína Močková
30 min.
47 Páči sa mi Komentáre
10
Uložiť recept
Domáca medovo-čokoládová granola

Domáca granola je nenáročná na prípravu. Výhodou je, že môžete vyrobiť nekonečné množstvo kombinácií, takže bude chutiť zakaždým inak. My sme sa tentokrát rozhodli pre spojenie malín, pistácií a čokolády. Vďaka medu je chrumkavá a sladká, maliny potom zaistia ľahkú kyslosť. Finálnu chuť doplní jemná horkosť tmavej čokolády. Granola je skvelý tip na darček, ktorý nebude príliš drahý, a navyše sa perfektne trafí do chuti obdarovaného.

1 porcia obsahuje 1 miska granoly

  • 149 kcal
  • 14 g sacharidov
  • 9 g tukov
  • 4 g bielkovín

Na 10 porcií

Postup

  1. Domáca medovo-čokoládová granola V miske si zmiešame ovsené vločky s tekvicovými a slnečnicovými semienkami, škoricou, nahrubo nasekanými pistáciami a tretinou lyofilizovaných malín (rozdrobených na malé kúsky). Domáca medovo-čokoládová granola

  2. V inej miske si rozpustíme kokosový olej a zmiešame ho s medom. Zmes nalejeme do misky s ovsenými vločkami a poriadne všetko premiešame.

  3. Granolu vysypeme do formy, ktorú predtým vystelieme papierom na pečenie. Domáca medovo-čokoládová granola

  4. Pečieme 10 minút, potom granolu premiešame a dopekáme ďalších 10 až 15 minút, kým nie je jemne do hneda. Necháme úplne vychladnúť a nakoniec primiešame čokoládu a zvyšné maliny. Domáca medovo-čokoládová granola

  5. Dajte nám s #aktinrecepty vedieť, ako ste si chuťovo namixovali granolu vy :)

Chceš vedieť o každom ďalšom novom recepte?

Prihlás sa k odberu a raz týždenne od nás dostaneš súhrn nových receptov.

Odoberať
47 Páči sa mi Uložiť recept