Extra čokoládová granola, to je niečo, čo musíte každý deň raňajkovať! Malé hrudky orieškov obalené v čokoláde s vôňou škorice. Mňam! S blížiacim sa Valentínom je čokoládový recept povinnosťou, takže neotáľajte a rozvoňajte svoju kuchyňu vôňou granoly.
1 porcia obsahuje
- 277,2 kcal
- 22 g sacharidov
- 16,4 g tukov
- 7,5 g bielkovín
Na 15 porcií
- 150 g ražných celých vločiek
- 50 g lieskových orieškov
- 50 g arašidov
- 50 g mandlí
- 100 g čokopecičiek
- 20 g kokosových chipsov
- 20 g sušených banánov
- 15 g čokoládového proteínu
- 1 čajová lyžička škorice
- štipka soli
- 10 ml kokosového oleja
Postup
-
Orechy – mandle, lieskové orechy a arašidy nasekáme na menšie kúsky. Dáme do misy k vločkám. -
Pridáme aj tekutý kokosový olej, škoricu a čokoládový proteín. Zmes nebude tvoriť hrudky, bude sypká, typické granolové hrudky vytvorí až samotná čokoláda.
Túto zmes dáme na plech s papierom na pečenie a pečieme pri 170 stupňoch 15‑20 minút.
-
Kým sa nám pečie granola, nad vodným kúpeľom rozpustíme čokopecičky.
Keď sa nám granola upečie, ešte za tepla ju prelejeme rozpustenou čokoládou a všetko premiešame, nech sa zmes čokoládou obalí. Necháme vychladnúť, čokoláda medzitým zatuhne. Pridáme sušený banán a kokosové plátky.
-
-
Podávame s jogurtom a obľúbeným ovocím. Dobrú chuť!