Datľové rezy

Kristína Močková
Kristína Močková
40 min.
16 Páči sa mi Komentáre Uložiť recept
Datľové rezy

Jednoduché datľové rezy z pár ingrediencií máte hotové za pár minút. Skvele poslúžia ako výživná desiata z kvalitných surovín, dodajú energiu a zaženú hlad. Recept je dokonca vhodní aj pre vegánov. Proteín môžete vynechať alebo použiť rastlinnú verziu.

1 porcia obsahuje 1 kus rezu

  • 131 kcal
  • 9,3 g sacharidov
  • 7,6 g tukov
  • 5,6 g bielkovín

Na 15 porcií

Na základ:
Na datľovú vrstvu:

Postup

  1. Datľové rezy Datle si nahrubo nakrájame, zalejeme vodou a v hrnci ich privedieme do varu. Plameň stlmíme a varíme asi 10-15 minút, kým datle nezískajú roztierateľnú konzistenciu.

  2. V miske si zmiešame ovsenú múku, vločky, proteín, štipku soli, škoricu a kypriaci prášok do pečiva. Všetko premiešame a prilejeme rozpustený kokosový olej a mandľové maslo. My sme ešte našli pohárik vianočnej limitky od R3ptile, tak sme ho použili. Všetko spolu premiešame. Datľové rezy

  3. 2/3 zmesi natlačíme do formy (približne 20 x 30 cm) vyloženej papierom na pečenie. Rozotrieme na ňu datľovú pastu a vrch posypeme zvyšnou ovsenou zmesou. Pečieme na 160 °C asi 20-25 minút. Po upečení necháme vychladnúť. Datľové rezy

  4. Hotový výtvor sme nakrájali na 15 kusov, ktoré boli pomerne sýte. Dobrú chuť! Datľové rezy

Chceš vedieť o každom ďalšom novom recepte?

Prihlás sa k odberu a raz týždenne od nás dostaneš súhrn nových receptov.

Odoberať
16 Páči sa mi Uložiť recept