Jednoduché datľové rezy z pár ingrediencií máte hotové za pár minút. Skvele poslúžia ako výživná desiata z kvalitných surovín, dodajú energiu a zaženú hlad. Recept je dokonca vhodní aj pre vegánov. Proteín môžete vynechať alebo použiť rastlinnú verziu.
1 porcia obsahuje
- 131 kcal
- 9,3 g sacharidov
- 7,6 g tukov
- 5,6 g bielkovín
Na 15 porcií
- 100 g ovsenej múky
- 180 g ovsených vločiek
- 50 g proteínu s príchuťou slaný karamel
- 1 štipka soli
- 1 čajová lyžička škorice
- 1 čajová lyžička kypriaceho prášku
- 50 g kokosového oleja
- 75 g mandľového masla
- 400 g datlí
- 250 ml vody
Postup
-
Datle si nahrubo nakrájame, zalejeme vodou a v hrnci ich privedieme do varu. Plameň stlmíme a varíme asi 10‑15 minút, kým datle nezískajú roztierateľnú konzistenciu. -
V miske si zmiešame ovsenú múku, vločky, proteín, štipku soli, škoricu a kypriaci prášok do pečiva. Všetko premiešame a prilejeme rozpustený kokosový olej a mandľové maslo. My sme ešte našli pohárik vianočnej limitky od R3ptile, tak sme ho použili. Všetko spolu premiešame.
-
2/3 zmesi natlačíme do formy (približne 20 x 30 cm) vyloženej papierom na pečenie. Rozotrieme na ňu datľovú pastu a vrch posypeme zvyšnou ovsenou zmesou. Pečieme na 160 °C asi 20‑25 minút. Po upečení necháme vychladnúť.
-
Hotový výtvor sme nakrájali na 15 kusov, ktoré boli pomerne sýte. Dobrú chuť!