Čučoriedková sezóna je práve v plnom prúde, tak to poďme využiť! Naše čučoriedkové muffiny s mandľovou posýpkou plnené vyšľahaným tvarohom si zaslúžia vašu zvýšenú pozornosť. Kto ich upečie ako prvý? Chceme to vidieť na Instagrame s označením @vilgainrecepty!
1 porcia obsahuje
- 255 kcal
- 24 g sacharidov
- 14,4 g tukov
- 7,7 g bielkovín
Na 14 porcií
- 100 g ghee
- 150 g trstinového cukru
- 2 vajcia
- 120 g pohánkovej múky
- 100 g mandľovej múky
- 30 g proteínu na pečenie
- 150 ml mlieka
- 5 kvapiek vanilkového extraktu
- 1 čajová lyžička kypriaceho prášku
- 200 g čučoriedok
- 20 g ovsených vločiek
- 30 g mandľovej múky
- 30 g ghee
- čakankový sirup
- 200 ml 30 % smotany na šľahanie
- 150 g odtučneného tvarohu
- 20 g trstinového cukru
- 3 kvapky vanilkového extraktu
- citrónová kôra
Postup
-
Ghee rozpustíme na miernom plameni. -
Prelejeme ho do misy a zmixujeme s trstinovým cukrom. Ďalej pridáme 2 vajcia a zmixujeme na hladkú penu.
-
Prilejeme vlažné mlieko a 5 kvapiek vanilkového extraktu. Premiešame.
-
Všetky suché suroviny zmiešame. Pridáme ich k mokrej zmesi a vymiešame hladké cesto.
-
Čučoriedky zľahka zasypeme múkou, premiešame a pridáme ich do cesta. Cestom naplníme formy na muffiny.
-
Na posýpku zmiešame ovsené vločky, mandľovú múku, rozpustené ghee a čakankový sirup, iný sirup alebo med podľa potreby. -
Posýpkou posypeme muffiny.
-
Pečieme vo vyhriate rúre na 180 °C do zlatista (cca 25 minút). Upečené muffiny prikryjeme utierkou a necháme vychladnúť.
-
Medzitým si vyšľaháme smotanu s cukrom a tvarohom. Najprv mixujeme šľahačku s cukrom, potom vmiešame tvaroh. Pokvapkáme vanilkovým extraktom a dochutíme citrónovou kôrou.
-
Druhou stranou drevenej varešky vytvoríme uprostred muffinov jamku a naplníme ich krémom. Pokiaľ nám zostane krém, môžeme ho pridať aj na vrch muffinov.
-
A máme hotovo, tak dobrú chuť!