Porušiť z času na čas predpísané pravidlá môže byť vzrušujúce. O to viac, keď je výsledkom niečo fantastické.
V popise Vilgain minútového wrapu vás nabádame, nech ich naplníte obľúbenými surovinami a zabalíte, ako sa to pri wrapoch pristane a patrí. Tentokrát sme sa ale rozhodli porušiť vlastné pravidlá. Wrapy sme použili ako základ muffinov, ktoré skvele vyzerajú, ešte lepšie chutia a vnesú šmrnc do každého jedálnička.
1 muffin obsahuje
- 121 kcal
- 14 g sacharidov
- 5 g tukov
- 5 g bielkovín
Na 6 porcií
- 138 g wrapu
- 2 strúčiky cesnaku
- 150 g cherry paradajok
- 200 g ricotty
- 1 vajce
- 1 čajová lyžička soli
- 1/2 šťava z citróna
- olivový olej v spreji
Postup
-
Cesnak nakrájame na drobno, paradajky na polovice či štvrtky.
Na troche rozpáleného oleja osmažíme cesnak dozlatista. Potom do panvice prihodíme paradajky, ktoré necháme spariť, zmäknúť a tiež trochu osmažiť.
Hotovú zmes stiahneme z platne.
-
Rúru predhrejeme na 180 °C.
-
Z wrapov vyrežeme 6 koliesok s priemerom 10 cm.
Z koliesok tvarujeme košíčky na dne muffinovej formy, ktorú predtým posprejujeme alebo potrieme olivovým olejom.
-
Ricottu zmiešame so zmesou cesnaku a paradajok, vajcom, citrónovou šťavou a soľou. Touto zmesou plníme pripravené košíčky.
-
Pečieme v predhriatej rúre asi 30 minút.
-
A potom už len dobrú chuť!