Ricottové muffiny z wrapov

Michaela Dobiášová
Michaela Dobiášová
40 min.
53 Páči sa mi Komentáre Uložiť recept
Ricottové muffiny z wrapov

Porušiť z času na čas predpísané pravidlá môže byť vzrušujúce. O to viac, keď je výsledkom niečo fantastické.

V popise Vilgain minútového wrapu vás nabádame, nech ich naplníte obľúbenými surovinami a zabalíte, ako sa to pri wrapoch pristane a patrí. Tentokrát sme sa ale rozhodli porušiť vlastné pravidlá. Wrapy sme použili ako základ muffinov, ktoré skvele vyzerajú, ešte lepšie chutia a vnesú šmrnc do každého jedálnička.

1 muffin obsahuje

  • 121 kcal
  • 14 g sacharidov
  • 5 g tukov
  • 5 g bielkovín

Na 6 porcií

  • 138 g wrapu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 150 g cherry paradajok
  • 200 g ricotty
  • 1 vajce
  • 1 čajová lyžička soli
  • 1/2 šťava z citróna
  • olivový olej v spreji

Postup

  1. Ricottové muffiny z wrapov

    Cesnak nakrájame na drobno, paradajky na polovice či štvrtky.

    Na troche rozpáleného oleja osmažíme cesnak dozlatista. Potom do panvice prihodíme paradajky, ktoré necháme spariť, zmäknúť a tiež trochu osmažiť.

    Hotovú zmes stiahneme z platne.

  2. Rúru predhrejeme na 180 °C.

  3. Z wrapov vyrežeme 6 koliesok s priemerom 10 cm.

    Z koliesok tvarujeme košíčky na dne muffinovej formy, ktorú predtým posprejujeme alebo potrieme olivovým olejom.

    Ricottové muffiny z wrapov

  4. Ricottu zmiešame so zmesou cesnaku a paradajok, vajcom, citrónovou šťavou a soľou. Touto zmesou plníme pripravené košíčky.

    Ricottové muffiny z wrapov

    Ricottové muffiny z wrapov

  5. Pečieme v predhriatej rúre asi 30 minút.

    Ricottové muffiny z wrapov

    Ricottové muffiny z wrapov

  6. A potom už len dobrú chuť!

    Ricottové muffiny z wrapov

Chceš vedieť o každom ďalšom novom recepte?

Prihlás sa k odberu a raz týždenne od nás dostaneš súhrn nových receptov.

Odoberať
53 Páči sa mi Uložiť recept