Výdatný, vyvážený a plný zeleniny a bielkovín – taký je náš boršč vo vyladenej, zdravšej verzii. V každej porcii nájdeš poriadnu dávku vlákniny, vitamínov aj 22 gramov kvalitných bielkovín vďaka šťavnatému hovädziemu mäsu. Náš parádny vývar v základe navyše podporuje imunitu a vďaka nízkemu obsahu tuku a sacharidov sa polievka hodí aj do redukčného jedálnička. Ideálna voľba, keď chceš zasýtiť bez zbytočnej záťaže. Stačí doplniť kúsok kváskového alebo ražného chleba a máš nutrične kompletné jedlo, ktoré zahreje počas chladnejších dní. 🍲
1 porcia obsahuje
- 268 kcal
- 19 g sacharidov
- 12 g tukov
- 22 g bielkovín
Na 5 porcií
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 mrkvy
- 1 petržlen
- 1/2 bielej kapusty
- 1 cvikla
- 2 zemiaky
- 3 guľky nového korenia
- 2 bobkové listy
- 1 lyžica ghee
- 200 g paradajkového pyré
- 515 ml hovädzího vývaru
- 400 g Vilgain R2E hovädzieho mäsa
- soľ
- čierne korenie
- 1 l vody
- 1 čajová lyžička jablčného octu
- kyslá smotana
- jarná cibuľka
Postup
-
V hrnci na rozpustenom ghee orestuj nadrobno nakrájanú cibuľu s cesnakom. -
Pridaj nahrubo nastrúhanú mrkvu, petržlen a restuj cca 5 minút.
-
Zeleninu zalej vývarom, pridaj na kocky nakrájané zemiaky, nakrájanú bielu kapustu a nastrúhanú čerstvú cviklu.
-
Pridaj bobkový list, nové korenie, všetko osoľ, okoreň čiernym korením, dolej vodou a var 30 minút.
-
Polievku ešte dochuť soľou podľa potreby a pridaj lyžičku jablčného octu, aby bola ľahko kyslastá.
-
Nakoniec do polievky pridaj natrhané hovädzie mäso a var ešte 5 minút.
-
Polievku podávaj s kyslou smotanou a jarnou cibuľkou.
-
Dobrú chuť!