Vegetariánsky boršč s kyslou smotanou

Karolína Kramářová
Karolína Kramářová
60 min.
12 Páči sa mi Komentáre Uložiť recept
Vegetariánsky boršč s kyslou smotanou

Boršč ako ho možno ešte nepoznáš! Tento pokrm je pôvodom z Ukrajiny, kde sa tradične robí s hovädzím mäsom. My sme sa ale rozhodli túto sýtočervenú polievku ponechať vo vegetariánskej verzii.

1 porcia obsahuje 1 miska

  • 200 kcal
  • 21 g sacharidov
  • 11 g tukov
  • 5 g bielkovín

Na 4 porcie

Na polievku:
Na dochutenie:

Postup

  1. Vegetariánsky boršč s kyslou smotanou Ako prvý si urob vývar z koreňovej zeleniny a korenia (bobkový list, celé korenie, nové korenie, soľ). Zároveň si daj do vody variť neolúpanú cviklu.

  2. Keď bude vývar hotový a cvikla mäkká, na oleji si osmaž najemno nakrájanú cibuľku a pridaj paradajkový pretlak. Chvíľu smaž a potom zalej passatou a vývarom. Do polievky vlož nakrájanú zeleninu (cviklu, mrkvu a zeler z vývaru). Celú polievku rozmixuj do krémovej konzistencie.

  3. Podávaj s kyslou smotanou a čerstvým kôprom.

    Dobrú chuť! Vegetariánsky boršč s kyslou smotanouVegetariánsky boršč s kyslou smotanou

Chceš vedieť o každom ďalšom novom recepte?

Prihlás sa k odberu a raz týždenne od nás dostaneš súhrn nových receptov.

Odoberať
12 Páči sa mi Uložiť recept