Boršč ako ho možno ešte nepoznáš! Tento pokrm je pôvodom z Ukrajiny, kde sa tradične robí s hovädzím mäsom. My sme sa ale rozhodli túto sýtočervenú polievku ponechať vo vegetariánskej verzii.
1 porcia obsahuje
- 200 kcal
- 21 g sacharidov
- 11 g tukov
- 5 g bielkovín
Na 4 porcie
- 200 g mrkvy
- 200 g zeleru
- 350 g cvikly
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice paradajkového pretlaku
- 200 g paradajkovej passaty
- soľ
- čierne korenie
- 2 lyžice olivového oleja
- 2 lyžice jablčného octu
- 2 lyžice trstinového cukru
- kyslá smotana
- kôpor
Postup
-
Ako prvý si urob vývar z koreňovej zeleniny a korenia (bobkový list, celé korenie, nové korenie, soľ). Zároveň si daj do vody variť neolúpanú cviklu. -
Keď bude vývar hotový a cvikla mäkká, na oleji si osmaž najemno nakrájanú cibuľku a pridaj paradajkový pretlak. Chvíľu smaž a potom zalej passatou a vývarom. Do polievky vlož nakrájanú zeleninu (cviklu, mrkvu a zeler z vývaru). Celú polievku rozmixuj do krémovej konzistencie.
-
Podávaj s kyslou smotanou a čerstvým kôprom.
Dobrú chuť!