Dokonale vláčny banana bread? Čo keby sme ti povedali, že je bez lepku! Zvládneš ho spraviť, aj keď ti to v kuchyni možno nejde od ruky, navyše nebudeš musieť tráviť hodiny pri pečení. Tento banánový chlebík je jednoducho ideálny na raňajky alebo ako snack pre všetkých, ktorí majú chuť na sladké, ale zároveň chcú niečo vyváženejšie a zdravšie. 🍌
1 porcia obsahuje
- 171 kcal
- 19 g sacharidov
- 9 g tukov
- 3 g bielkovín
Na 12 porcií
- 180 g bezlepkovej ovsenej múky
- 2 vajcia
- 50 g kokosového cukru
- 75 g kokosového oleja
- 2 banány
- 2 čajové lyžičky kypriaceho prášku
- 1 čajová lyžička škorice
- 50 g čokopecičiek
- 1 lyžica arašidového masla
- 10 g arašidov
Postup
-
Vajcia vyšľahaj s kokosovým cukrom a následne pridaj zvyšok „mokrých“ surovín vrátane roztlačeného banánu. -
V druhej miske zmiešaj múku, kypriaci prášok a škoricu. Pridaj k mokrej zmesi.
-
Premiešaj a pridaj arašidové maslo a čokopecičky. Čokopecičky daj aj navrch spoločne s arašidmi.
-
Peč v rúre vyhriatej na 180 °C asi 40 minút prikryté alobalom, na posledných 10 minút alobal zlož dole a nechaj opiecť dozlatista.
-
Nakoniec nakrájaj, pokvapkaj trochou orechového masla, pridať môžeš tiež tvaroh, ktorý chlebíček dokonale zjemní, a podávaj!