Cuketový chlebíček so slaným karamelovým krémom

Tereza Havlínová
Tereza Havlínová
60 min.
35 Páči sa mi Komentáre Uložiť recept
Cuketový chlebíček so slaným karamelovým krémom

Využi aktuálnu sezónu cukiet a upeč si tento úžasne dobrý čokoládový chlebíček. Cuketa cestu dodá vláčnosť, takže všetky predsudky o zelenine v sladkom pečení bokom. Jemný slaný karamelový krém a kyslasté ríbezle potom recept posunú o úroveň vyššie.

1 porcia obsahuje

  • 183 kcal
  • 21 g sacharidov
  • 8,3 g tukov
  • 7 g bielkovín

Na 12 porcií

Na chlebíček:
Na krém:
  • 150 g nízkotučného tvarohu
  • 30 g krémového syru
  • 30 g arašidového masla
  • 20 g medu
  • 30 g bielej čokolády

Postup

  1. Rúru predhrejeme na 180 °C, formu na chlebíček dôkladne vymažeme a vysypeme hrubou múkou.

  2. Najprv si nahrubo postrúhame cuketu, zľahka ju posolíme a necháme ju „vypotiť sa“, pustí vodu. Dôkladne ju vyžmýkame – ja na to používam čistú utierku.

  3. Zmiešame všetky suché suroviny, k nim pridáme olej, cuketu a vodu. Spracujeme na cesto a prelejeme do formy na chlebíček. Pečieme cca 40 minút.

  4. Medzitým si pripravíme krém: rozpustíme čokoládu a so zvyškom surovín vymiešame do hladka. Dáme chladiť do chladničky, aby zľahka stuhol. Potom ho natrieme na vychladnutý chlebíček a ozdobíme ríbezľami. Než sa pustíme do dezertu, necháme ho pár hodín v chladničke. Cuketový chlebíček so slaným karamelovým krémom

Chceš vedieť o každom ďalšom novom recepte?

Prihlás sa k odberu a raz týždenne od nás dostaneš súhrn nových receptov.

Odoberať
35 Páči sa mi Uložiť recept