Využi aktuálnu sezónu cukiet a upeč si tento úžasne dobrý čokoládový chlebíček. Cuketa cestu dodá vláčnosť, takže všetky predsudky o zelenine v sladkom pečení bokom. Jemný slaný karamelový krém a kyslasté ríbezle potom recept posunú o úroveň vyššie.
1 porcia obsahuje
- 183 kcal
- 21 g sacharidov
- 8,3 g tukov
- 7 g bielkovín
Na 12 porcií
- 250 g cukety
- 170 g špaldovej múky
- 50 g ovsených vločiek
- 30 g čokoládového proteínu
- 20 g kakaa
- 1 čajová lyžička jedlej sódy
- 60 g trstinového cukru
- 70 ml repkového oleja
- 220 ml vody
- 150 g nízkotučného tvarohu
- 30 g krémového syru
- 30 g arašidového masla
- 20 g medu
- 30 g bielej čokolády
Postup
-
Rúru predhrejeme na 180 °C, formu na chlebíček dôkladne vymažeme a vysypeme hrubou múkou.
-
Najprv si nahrubo postrúhame cuketu, zľahka ju posolíme a necháme ju „vypotiť sa“, pustí vodu. Dôkladne ju vyžmýkame – ja na to používam čistú utierku.
-
Zmiešame všetky suché suroviny, k nim pridáme olej, cuketu a vodu. Spracujeme na cesto a prelejeme do formy na chlebíček. Pečieme cca 40 minút.
-
Medzitým si pripravíme krém: rozpustíme čokoládu a so zvyškom surovín vymiešame do hladka. Dáme chladiť do chladničky, aby zľahka stuhol. Potom ho natrieme na vychladnutý chlebíček a ozdobíme ríbezľami. Než sa pustíme do dezertu, necháme ho pár hodín v chladničke.