Grilovacia sezóna sa nezadržateľne blíži a my vám zaručujeme, že s vôňou týchto špízov prilákate všetkých susedov. Sú ideálne aj pre vegetariánov, no a jogurtový dip im dodá ten pravý šmrnc… Mňam!
1 porcia obsahuje
- 90 kcal
- 4 g sacharidov
- 5 g tukov
- 7 g bielkovín
Na 4 porcie
- cuketa
- paprika
- cibuľa
- 8 cherry paradajok
- 2 lyžice olivového oleja
- soľ
- čierne korenie
- 150 g gréckeho jogurtu
- 1 strúčik cesnaku
- čerstvé bylinky
- soľ
- čierne korenie
Postup
-
Zeleninu nakrájajte na asi 2 cm veľké kúsky.
-
V miske zmiešajte olivový olej, soľ a korenie. Pridajte nakrájanú zeleninu a premiešajte, aby bola zelenina olejom a korením pokrytá.
-
Navlhčite bambusové špajdle a na ne napichujte zeleninu.
-
Rozpáľte gril na strednú teplotu. Pokiaľ nemáte gril, môžete použiť aj grilovaciu panvicu na sporáku.
-
Grilujte špízy asi 10‑15 minút, kým nie je zelenina mäkká a mierne nezhnedne.
-
Medzitým si pripravte dip: v miske zmiešajte grécky jogurt, pretlačený cesnak a nakrájané bylinky. Osoľte a okoreňte podľa chuti.
-
A spoločne podávajte. Dobrú chuť!