Zeleninové špízy s dipom z jogurtu a byliniek

25 min.
13 Páči sa mi Komentáre Uložiť recept
Zeleninové špízy s dipom z jogurtu a byliniek
ilustračný obrázok, zdroj: foodandwine.com

Grilovacia sezóna sa nezadržateľne blíži a my vám zaručujeme, že s vôňou týchto špízov prilákate všetkých susedov. Sú ideálne aj pre vegetariánov, no a jogurtový dip im dodá ten pravý šmrnc… Mňam!

1 porcia obsahuje 1 špíz

  • 90 kcal
  • 4 g sacharidov
  • 5 g tukov
  • 7 g bielkovín

Na 4 porcie

Špízy:
Dip:
Zobraziť použité produkty

Postup

  1. Zeleninu nakrájajte na asi 2 cm veľké kúsky.

  2. V miske zmiešajte olivový olej, soľ a korenie. Pridajte nakrájanú zeleninu a premiešajte, aby bola zelenina olejom a korením pokrytá.

  3. Navlhčite bambusové špajdle a na ne napichujte zeleninu.

  4. Rozpáľte gril na strednú teplotu. Pokiaľ nemáte gril, môžete použiť aj grilovaciu panvicu na sporáku.

  5. Grilujte špízy asi 10‑15 minút, kým nie je zelenina mäkká a mierne nezhnedne.

  6. Medzitým si pripravte dip: v miske zmiešajte grécky jogurt, pretlačený cesnak a nakrájané bylinky. Osoľte a okoreňte podľa chuti.

  7. A spoločne podávajte. Dobrú chuť!

Chceš vedieť o každom ďalšom novom recepte?

Prihlás sa k odberu a raz týždenne od nás dostaneš súhrn nových receptov.

Odoberať
13 Páči sa mi Uložiť recept

Použité produkty v recepte

  • _______
    __________ __________ __________ __________ __________
  • _______
    __________ __________ __________ __________ __________
  • _______
    __________ __________ __________ __________ __________
  • _______
    __________ __________ __________ __________ __________
  • _______
    __________ __________ __________ __________ __________
  • _______
    __________ __________ __________ __________ __________
  • _______
    __________ __________ __________ __________ __________
  • _______
    __________ __________ __________ __________ __________