Tieto pečené zemiaky obleteli celý internet, ale sú naozaj tak veľmi dobré? Podľa mňa jednoznačne ÁNO! Na prípravu sú navyše neskutočne jednoduché a ich chrumkanie si nejde nezamilovať.
Aby som dodala aj nejaké bielkoviny, urobila som si k nim dip z gréckeho jogurtu a byliniek.
Už ste tento recept vyskúšali?
1 porcia obsahuje
- 162 kcal
- 26,3 g sacharidov
- 4,8 g tukov
- 6,4 g bielkovín
Na 2 porcie
- 550 g nových zemiakov
- 15 g ghee
- 3 g mletej papriky
- 3 g granulovanej cibule
- 4 g vločkovej morskej soli
- 140 g odtučneného gréckeho jogurtu
- 3 g granulovaného cesnaku
- 3 g himalájskej soli
- 5 g byliniek
- Vilgain kečup bez cukru
Postup
-
Zemiaky poriadne umyjeme a dáme ich uvariť do hrnca s čistou vodou. -
Po uvarení zemiaky scedíme a na plechu s papierom na pečenie ich roztlačíme na placku, dnom pohára – pozrite na video :).
-
Zemiaky potrieme rozpusteným maslom ghí, posypeme korením a soľou a dáme piecť na 220 °C asi 50‑60 minút.
-
Zemiaky servírujeme s dipom z jogurtu a byliniek alebo kečupom bez cukru.
Tak dobrú chuť!