Zeleninové hranolčeky s cesnakovým dipom

Šárka
Šárka Červinková
50 min.
26 Páči sa mi Komentáre Uložiť recept
Zeleninové hranolčeky s cesnakovým dipom

Naháňa ťa často pri televízii chuť maškrtiť? Potom pre teba máme zdravé „maškrtenie“ v podobe zeleninových hranolčekov. Skvele sa však hodia aj k burgeru alebo k mäsu. A najlepšie chutia s dipom z gréckeho jogurtu.

1 porcia obsahuje

  • 173 kcal
  • 11,7 g sacharidov
  • 9,7 g tukov
  • 4,8 g bielkovín

Na 3 porcie

Mrkvové hranolčeky:
Repové hranolčeky:
Zelerové hranolčeky:
Dip:
Zobraziť použité produkty

Postup

  1. Zeleninové hranolčeky s cesnakovým dipom Mrkvu ošúpeme a nakrájame na hranolčeky. V mise zmiešame spoločne s olivovým olejom a korením.

  2. Takto postupujeme aj s repou a zelerom.

  3. Zeleninu rozložíme na plech s papierom na pečenie a dáme piecť do rúry na 200 °C na asi 20 minút.

  4. Podávame s dipom, na ktorý si zmiešame grécky jogurt spoločne s javorovým sirupom, olivovým olejom, sušeným cesnakom, oreganom, sladkou paprikou, soľou a korením.

  5. Zeleninové hranolčeky podávame napríklad k burgeru, k mäsu alebo jeme len tak ako občerstvenie.

    Dobrú chuť! Zeleninové hranolčeky s cesnakovým dipomZeleninové hranolčeky s cesnakovým dipom

Chceš vedieť o každom ďalšom novom recepte?

Prihlás sa k odberu a raz týždenne od nás dostaneš súhrn nových receptov.

Odoberať
26 Páči sa mi Uložiť recept