Naháňa ťa často pri televízii chuť maškrtiť? Potom pre teba máme zdravé „maškrtenie“ v podobe zeleninových hranolčekov. Skvele sa však hodia aj k burgeru alebo k mäsu. A najlepšie chutia s dipom z gréckeho jogurtu.
1 porcia obsahuje
- 173 kcal
- 11,7 g sacharidov
- 9,7 g tukov
- 4,8 g bielkovín
Na 3 porcie
- 2 mrkvy
- 1 lyžica olivového oleja
- oregano
- bazalka
- sušený cesnak
- himalájska soľ
- Vilgain korenie
- 1 cvikla
- 1 lyžica olivového oleja
- oregano
- bazalka
- sušený cesnak
- himalájska soľ
- Vilgain korenie
- 150 g zeleru
- 1 lyžica olivového oleja
- oregano
- bazalka
- sušený cesnak
- himalájska soľ
- Vilgain korenie
- 80 g gréckeho jogurtu
- 1 čajová lyžička javorového sirupu
- 1/2 čajové lyžičky olivového oleja
- oregano
- sušený cesnak
- mletá paprika
- himalájska soľ
- Vilgain korenie
Postup
-
Mrkvu ošúpeme a nakrájame na hranolčeky. V mise zmiešame spoločne s olivovým olejom a korením. -
Takto postupujeme aj s repou a zelerom.
-
Zeleninu rozložíme na plech s papierom na pečenie a dáme piecť do rúry na 200 °C na asi 20 minút.
-
Podávame s dipom, na ktorý si zmiešame grécky jogurt spoločne s javorovým sirupom, olivovým olejom, sušeným cesnakom, oreganom, sladkou paprikou, soľou a korením.
-
Zeleninové hranolčeky podávame napríklad k burgeru, k mäsu alebo jeme len tak ako občerstvenie.
Dobrú chuť!