Tento recept prináša kombináciu chutí a textúr, a to vďaka tomu, že sa steak z tuniaka obalí v sezamových semienkach a griluje sa. Čerešničku na torte mu potom jednoznačne dodá šalát s avokádom a limetkou, ktorý celému jedlu prinesie sviežosť a príjemnú kyslosť.
1 porcia obsahuje
- 779 kcal
- 19 g sacharidov
- 54 g tukov
- 44 g bielkovín
Na 2 porcie
- 300 g steaku z tuniaka
- 80 g sezamu
- 60 ml lupinovej amino omáčky
- 2 čajové lyžičky medu
- 2 čajové lyžičky rybej omáčky
- 1 čajová lyžička zázvoru
- 1/2 čajové lyžičky červeného korenia
- 1 avokádo
- 40 ml šťavy z limetky
- 200 g hlávkového šalátu
- 2 lyžice olivového oleja
- soľ
- čierne korenie
Postup
-
Najskôr pripravíme marinádu na tuniaka. Zmiešame sójovú omáčku, med, rybiu omáčku, zázvor a červené korenie.
-
Tuniaka nakrájame na steaky a potrieme marinádou z oboch strán. Necháme marinovať aspoň 30 minút.
-
V ďalšej miske zmiešame sezamové semienka a steaky z tuniaka v nich opatrne obalíme.
-
Rozpálime grilovaciu panvicu a vložíme na ňu steaky. Grilujeme asi 2‑3 minúty z každej strany, kým krásne nezhnednú z oboch strán a vo vnútri zostávajú ružové a šťavnaté.
-
Medzitým si pripravíme šalát. Zmiešame olivový olej s limetkovou šťavou, osolíme a okoreníme podľa chuti a pridáme šalát s avokádom.
-
Hotové steaky z tuniaka nakrájame na plátky a podávame s pripraveným šalátom. Dobrú chuť!