Tieto tuniakové guľôčky sú jednoduché na prípravu a hotové raz‑dva. Navyše jemne pikantné a plné bielkovín. V kombinácii s pečenou sezónnou zeleninou tak vykúzlite skvelý obed či večeru, ktorú budete chcieť jesť neustále! :)
1 porcia obsahuje
- 57 kcal
- 6 g sacharidov
- 5 g tukov
- 2 g bielkovín
Na 12 porcií
- 120 g tuniaka vo vlastnej šťave
- 100 g quinoy
- 1 červená cibuľa
- 1 strúčik cesnaku
- 1 vajce
- 1 lyžica plnotučnej horčice
- 1 čajová lyžička ligurčeka
- 4 ml avokádového oleja
- soľ
- čierne korenie
Postup
-
Quinou uvarte podľa návodu a nechajte vychladiť. -
Plech vyložte papierom na pečenie a rúru si predhrejte na 180 °C.
-
Červenú cibuľu a cesnak nakrájajte na malé kúsky a vo väčšej mise zmiešajte s tuniakom, quinoou, vajcom, horčicou, ligurčekom, soľou a korením.
-
Zo zmesi tvorte stredne veľké guľôčky, dajte ich na plech a potrite olejom.
-
Potom guľôčky pečte 20 minút dozlatista a podávajte s pečenou zeleninou.
-
Dobrú chuť!