Zdravý domáci medovník zo špadlovej múky a ovsených vločiek

Michaela Dobiášová
Michaela Dobiášová
75 min.
91 Páči sa mi Komentáre
8
Uložiť recept
Zdravý domáci medovník zo špadlovej múky a ovsených vločiek

Nebudeme vám mazať med okolo úst. Dnešný recept je o niečo zložitejší, ako len vysypať, zamiešať a upiecť. Výsledok v podobe zdravšej verzie obľúbenej torty z medových plátov preložených lahodným krémom však stojí za každú zašpinenú metličku a zásteru od múky. Poďme na to!

1 porcia obsahuje 1 kus torty

  • 399 kcal
  • 64 g sacharidov
  • 10 g tukov
  • 22 g bielkovín

Na 8 porcií

Na korpusy:
Na krém:
  • 500 g tvarohu
  • 4 lyžice medu
  • 1 čajová lyžička škorice
Na posýpku:
  • 30 g vlašských orechov

Postup

  1. Zdravý domáci medovník zo špadlovej múky a ovsených vločiek V mise spoločne zmiešame sypké ingrediencie – špaldovú múku, ovsené vločky, proteínový prášok, kypriaci prášok, perníkové korenie a škoricu. Pridáme med, vajcia, maslo z vlašských orechov a postupne prilievame mlieko tak, aby vzniklo vláčne a nedrobiace sa cesto. Zdravý domáci medovník zo špadlovej múky a ovsených vločiek

  2. Z cesta vyvaľkáme placku s výškou cca 0,5 cm a podľa šablóny z nej vykrojíme 6 rovnakých plátov. Tie potom presunieme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme v rúre predhriatej na 170 °C po dobu 10 – 15 minút. Zdravý domáci medovník zo špadlovej múky a ovsených vločiek

  3. Počas pečenia si pripravíme náplň tak, že vyšľaháme tvaroh spoločne s medom a škoricou. Dáme chladiť do chladničky. Zdravý domáci medovník zo špadlovej múky a ovsených vločiek

  4. Pláty necháme vychladnúť. Jeden z nich potom najemno rozmixujeme spoločne s vlašskými orechmi a vytvoríme tak posýpku.

  5. Jednotlivé pláty potierame krémom a vrstvíme ich na seba. Zvyšným krémom potrieme tortu na povrchu aj dookola a rovnomerne naň nanesieme posýpku. Zdravý domáci medovník zo špadlovej múky a ovsených vločiek

  6. Zatneme zuby, aktivujeme všetku pevnú vôľu a hotový medovník necháme cez noc odležať v chladničke. Zdravý domáci medovník zo špadlovej múky a ovsených vločiek

  7. Pri zdieľaní na Instagram použijeme hashtag #aktinrecepty a označíme @aktinrecepty a @aktinsk. Zdravý domáci medovník zo špadlovej múky a ovsených vločiekZdravý domáci medovník zo špadlovej múky a ovsených vločiek

Chceš vedieť o každom ďalšom novom recepte?

Prihlás sa k odberu a raz týždenne od nás dostaneš súhrn nových receptov.

Odoberať
91 Páči sa mi Uložiť recept