Nebudeme vám mazať med okolo úst. Dnešný recept je o niečo zložitejší, ako len vysypať, zamiešať a upiecť. Výsledok v podobe zdravšej verzie obľúbenej torty z medových plátov preložených lahodným krémom však stojí za každú zašpinenú metličku a zásteru od múky. Poďme na to!
1 porcia obsahuje
- 399 kcal
- 64 g sacharidov
- 10 g tukov
- 22 g bielkovín
Na 8 porcií
- 200 g špaldovej múky
- 150 g ovsených vločiek
- 60 g vanilkového proteínu
- 1/2 balenie kypriaceho prášku
- 1 čajová lyžička perníkového korenia
- 1 čajová lyžička škorice
- 5 lyžíc medu
- 2 vajcia
- 50 g masla z vlašských orechov
- 100 ml mlieka
- 30 g vlašských orechov
Postup
-
V mise spoločne zmiešame sypké ingrediencie – špaldovú múku, ovsené vločky, proteínový prášok, kypriaci prášok, perníkové korenie a škoricu. Pridáme med, vajcia, maslo z vlašských orechov a postupne prilievame mlieko tak, aby vzniklo vláčne a nedrobiace sa cesto. -
Z cesta vyvaľkáme placku s výškou cca 0,5 cm a podľa šablóny z nej vykrojíme 6 rovnakých plátov. Tie potom presunieme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme v rúre predhriatej na 170 °C po dobu 10 – 15 minút.
-
Počas pečenia si pripravíme náplň tak, že vyšľaháme tvaroh spoločne s medom a škoricou. Dáme chladiť do chladničky.
-
Pláty necháme vychladnúť. Jeden z nich potom najemno rozmixujeme spoločne s vlašskými orechmi a vytvoríme tak posýpku.
-
Jednotlivé pláty potierame krémom a vrstvíme ich na seba. Zvyšným krémom potrieme tortu na povrchu aj dookola a rovnomerne naň nanesieme posýpku.
-
Zatneme zuby, aktivujeme všetku pevnú vôľu a hotový medovník necháme cez noc odležať v chladničke.
-
Pri zdieľaní na Instagram nás nezabudnite označiť s @vilgainrecepty.