Sú tu milovníci škorice? Potom musia vyskúšať tieto nádherne voňavé a neuveriteľne chutné cookies. Pri jednej nezostanete, ale to vlastne ani nevadí – sú naozaj macrofriendly.
1 porcia obsahuje
- 146 kcal
- 20,6 g sacharidov
- 4,7 g tukov
- 4,2 g bielkovín
Na 10 porcií
- 75 g mrkvy
- 1 vajce
- 100 g ovsených vločiek
- 90 g ovsenej múky
- 25 g kokosového oleja
- 90 g medu
- 9 g kypriaceho prášku
- 5 g škorice
- 1 štipka soli
- 1 štipka muškátového orieška
- 15 g hrozienok
- 15 g vanilkového proteínu
- voda
Postup
-
V miske si vyšľaháme vajíčko do peny a postupne pridávame med s rozpusteným kokosovým olejom. -
V druhej miske si zmiešame všetky sypké ingrediencie okrem hrozienok.
-
Sypké suroviny vmiešame do tých mokrých, nakoniec pridáme nastrúhanú mrkvu a hrozienka.
-
Cesto necháme 30 minút odležať v chladničke, aby ovsené vločky vsiakli prebytočnú tekutinu.
-
Cesto dávkujeme na plech vystlaný papierom na pečenie a následne tvarujeme cookiesky do okrúhleho tvaru. Pokiaľ si namočíme ruky vo vode, cesto sa nebude tak veľmi lepiť a bude sa nám s ním ľahšie pracovať.
-
Pečieme v rúre vyhriatej na 170 °C 20‑25 minút (podľa toho, ako sú cookies hrubé/vysoké). Po upečení ich necháme úplne vychladnúť a medzitým si pripravíme polevu. Jednoducho zmiešame proteín s veľmi malým množstvom vody, vymiešame hustý krém bez hrudiek a ozdobíme ním cookies.
-
Fotky nezabudneme na Instagrame označiť s @vilgainrecepty, a potom si na nich už len pochutnávame.