Čokoládové brownie je jednoducho klasika. My sme ho však tentoraz trochu vylepšili. Do čokoládovej polevy sme pridali arašidové maslo a chrumkavé proteínové crispies. A keďže milujeme sladkoslanú chuť, celý dezert sme ešte posypali jemnými kryštálmi soli.
Tak poďme na to.
1 porcia obsahuje
- 274 kcal
- 26 g sacharidov
- 23 g tukov
- 11 g bielkovín
Na 9 porcií
- 2 vajcia
- 70 g arašidového masla
- 100 ml rastlinného mlieka
- 1 banán
- 90 g ovsenej múky
- 30 g pohánkovej múky
- 1 čajová lyžička kypriaceho prášku
- 40 g nepraženého kakaa
- 40 g kokosového cukru
- 40 g Vilgain Extra Jam Malina bez pridaného cukru
- 50 g lámanej čokolády
- 50 g arašidového masla
- 30 g javorového sirupu
- 30 g crispies
- 20 g čokopecičiek
- 20 g rastlinného mlieka
Postup
-
Všetky ingrediencie na korpus zmiešame dohromady. Cesto vlejeme do formy (s veľkosťou 20 – 21 cm) vyloženej papierom na pečenie a dáme piecť na 35 min do rúry.
-
Po upečení necháme korpus chvíľu vychladnúť a potom ho potrieme džemom.
-
Do misky pridáme čokoládu, arašidové maslo a javorový sirup a necháme zahriať v mikrovlnke. Potom pridáme crispies a poriadne premiešame. Hustejšiu zmes rovnomerne rozotrieme po korpuse.
-
Pre sladkoslaný efekt ešte posypeme chrumkavými soľnými kryštálikmi Salt Flakes.
Dobrú chuť.