Zdravá tekvicová torta s tvarohom

Michaela Dobiášová
Michaela Dobiášová
80 min.
34 Páči sa mi Komentáre Uložiť recept
Zdravá tekvicová torta s tvarohom

Je upršaný jesenný deň a vy sedíte doma zababušení v deke. Niečo tu ale nehrá! Chýba vám predsa torta! Tekvicová. Plná chuti, šťavnatá, vláčna a napriek tomu zdravá.

Tak a teraz už je to komplet. Jednu takú pre vás totiž máme.

Užívajte si jesennú pohodu.

1 porcia obsahuje 1 kus torty

  • 194 kcal
  • 19 g sacharidov
  • 6 g tukov
  • 16 g bielkovín

Na 8 porcií

Na korpus:
Na krém:

Postup

  1. Zdravá tekvicová torta s tvarohom

    Pokiaľ nemáme dopredu pripravené tekvicové pyré, vrhneme sa naň ako na prvé – tekvicu upečieme alebo uvaríme do mäkka, zbavíme kôstok a rozmixujeme dohladka spolu s banánom.

    Zdravá tekvicová torta s tvarohom

  2. Rúru predhrejeme na 180 °C.

  3. Vo veľkej mise zmiešame všetky suché ingrediencie – obe múky, proteínový prášok, erytritol, kypriaci prášok do perníka, citrónovú a pomarančovú kôru.

  4. Do sypkej zmesi rozklepneme vajcia, pridáme tvaroh, pripravené tekvicové pyré a spracujeme cesto. Nakoniec do cesta primiešame nasekané orechy.

  5. Pečieme v tortovej forme s priemerom 20 cm asi hodinku (alebo kým sa cesto neprestane lepiť na špajdľu).

  6. Medzitým si pripravíme krém – zmiešame všetky potrebné ingrediencie a dáme ich zachladiť do chladničky.

  7. Hotový korpus necháme vychladnúť a potom ho rozrežeme na dve polovice. Spodný diel natrieme 1/2 krému a priklopíme. Vrch torty natrieme zvyšným krémom. Ozdobíme a hotovú tortu dáme chladiť do chladničky. Torta je aj tak najlepšia až na druhý deň, preto zatnite zuby a vydržte.

    Zdravá tekvicová torta s tvarohom

    Zdravá tekvicová torta s tvarohom

    Zdravá tekvicová torta s tvarohom

Chceš vedieť o každom ďalšom novom recepte?

Prihlás sa k odberu a raz týždenne od nás dostaneš súhrn nových receptov.

Odoberať
34 Páči sa mi Uložiť recept