Je upršaný jesenný deň a vy sedíte doma zababušení v deke. Niečo tu ale nehrá! Chýba vám predsa torta! Tekvicová. Plná chuti, šťavnatá, vláčna a napriek tomu zdravá.
Tak a teraz už je to komplet. Jednu takú pre vás totiž máme.
Užívajte si jesennú pohodu.
1 porcia obsahuje
- 194 kcal
- 19 g sacharidov
- 6 g tukov
- 16 g bielkovín
Na 8 porcií
- 300 g tekvicového pyré
- 1 banán
- 70 g špaldovej múky
- 50 g kokosovej múky
- 30 g vanilkového proteínu
- 50 g erythritolu
- 1 balenie kypriaceho prášku do perníka
- citrónová kôra
- pomarančová kôra
- 3 vajcia
- 100 g tvarohu
- 40 g vlašských orechov
- 250 g tvarohu
- 250 g ricotty
- 30 g vanilkového proteínu
- 1/2 šťava z citróna
- šťavy z 1/2 pomaranča
- 1 čajová lyžička škorice
Postup
-
Pokiaľ nemáme dopredu pripravené tekvicové pyré, vrhneme sa naň ako na prvé – tekvicu upečieme alebo uvaríme do mäkka, zbavíme kôstok a rozmixujeme dohladka spolu s banánom.
-
Rúru predhrejeme na 180 °C.
-
Vo veľkej mise zmiešame všetky suché ingrediencie – obe múky, proteínový prášok, erytritol, kypriaci prášok do perníka, citrónovú a pomarančovú kôru.
-
Do sypkej zmesi rozklepneme vajcia, pridáme tvaroh, pripravené tekvicové pyré a spracujeme cesto. Nakoniec do cesta primiešame nasekané orechy.
-
Pečieme v tortovej forme s priemerom 20 cm asi hodinku (alebo kým sa cesto neprestane lepiť na špajdľu).
-
Medzitým si pripravíme krém – zmiešame všetky potrebné ingrediencie a dáme ich zachladiť do chladničky.
-
Hotový korpus necháme vychladnúť a potom ho rozrežeme na dve polovice. Spodný diel natrieme 1/2 krému a priklopíme. Vrch torty natrieme zvyšným krémom. Ozdobíme a hotovú tortu dáme chladiť do chladničky. Torta je aj tak najlepšia až na druhý deň, preto zatnite zuby a vydržte.