Bábo, bábo, bábovka, ak sa mi nepodaríš…
Ale kuš. Samozrejme, že sa podaríš! A budeš, akoby si z oka vypadla tej od babičky. Až na tie makrá. Tie totiž na mieru padnú zdravému životnému štýlu.
1 porcia obsahuje
- 121 kcal
- 12 g sacharidov
- 5 g tukov
- 7 g bielkovín
Na 18 porcií
- 300 g špaldovej múky
- 30 g vanilkového proteínu
- 1 balenie kypriaceho prášku
- 50 g erythritolu
- 1 štipka soli
- 3 vajcia
- 400 ml kefíru
- 50 g ghee
- 1 lyžica kakaa
- 30 g čokoládového proteínu
Postup
-
Rúru predhrejeme na 170 °C.
-
V jednej mise zmiešame všetky suché ingrediencie – múku, vanilkový proteín, kypriaci prášok, erytritol a soľ.
-
V inej (väčšej) mise spolu vyšľaháme vajcia, ghíčko izbovej teploty a 300 ml kefíru do hladkej peny. Následne postupne zašľaháme aj sypkú zmes z predchádzajúceho kroku.
-
Zo vzniknutého cesta oddelíme 1/3, do ktorej pridáme zvyšných 100 ml kefíru, kakao a čokoládový proteín.
-
Formu na bábovku dôkladne vymažeme ghíčkom.
Na jej dno nalejeme 1/3 svetlého cesta, následne všetko kakaové cesto a navrch znova zvyšné svetlé cesto. Pár cik‑cak ťahmi špajdľou v ceste môžeme pomôcť krajšiemu mramorovaniu.
-
Pečieme približne 45 minút v predhriatej rúre, kým bábovka nezíska zlatistú farbu. Na konci pečenia môžeme urobiť starý dobrý kontrolný test špajdľou :).
Kým bábovku vyklopíme, necháme ju chvíľu vychladnúť a odstáť.
-
Než sa po bábovke zapráši, nafotíme ju a zazdieľame na Instagram s hashtagom #aktinrecepty.