Perníkové medovníčky, linecké pečivo a vanilkové rožteky sú klasika, ktorú na Vianoce pečú snáď všetci. Tieto čiernobiele guľôčky sú pritom nenáročné, rýchle a svojou plnou chuťou potešia každého čokoholika. A navyše budú na vianočnom stole vyzerať skvelo!
1 porcia obsahuje
- 81 kcal
- 7,7 g sacharidov
- 4,7 g tukov
- 1,8 g bielkovín
Na 32 porcií
- 200 g horkej čokolády
- 45 g ghee
- 50 g trstinového cukru
- 2 vajcia
- 200 g špaldovej múky
- 1 čajová lyžička kypriaceho prášku
- soľ
- vanilkový extrakt
- 60 g práškového sladidla
Postup
-
Vo vodnom kúpeli si rozpustíme ghí s čokoládou. Necháme vychladnúť. -
V miske si zmiešame vajíčka s cukrom do peny. Pomaly primiešame rozpustenú čokoládu a pridáme asi 10 kvapiek vanilkového extraktu.
-
Nakoniec primiešame múku spolu s práškom do pečiva a štipkou soli. Vypracujeme cesto a vložíme ho na pol hodinu do chladničky.
-
Z cesta tvarujeme guľôčky približne do veľkosti vlašského orecha. Ak bude jedna mať okolo 19 g, malo by nám vyjsť 32 kusov. Položíme ich na plech s papierom na pečenie a vložíme do vyhriatej rúry na 170 °C. Pečieme približne 14 minút. Ešte teplé obaľujeme v práškovom cukre. (Xucker nám ušetrí nejaké kalórie). Guľôčky sú po upečení na povrchu chrumkavé a vo vnútri vláčne.
-
Budeme radi, keď sa o svoje fotky podelíte na Instagrame s @aktinrecepty :)