Zapečený baklažán s mletým mäsom

60 min.
8 Páči sa mi Komentáre Uložiť recept
Zapečený baklažán s mletým mäsom
ilustračný obrázok, zdroj: recipes.co.nz

Zapečené čokoľvek je ideálny rýchly obed alebo večera, ale teraz v sezóne baklažánov a cukiet nie je snáď nič lepšie, než zapiecť práve túto zeleninu. Tentoraz sme preto zvolili baklažán, ktorý dokonale doplní mleté hovädzie mäso, zelenina, paradajky, tiahnuci sa syr a zmes talianskych byliniek. Tak sa poďte pozrieť, ako na to! :)

1 porcia obsahuje 1 tanier baklažánu s mäsom

  • 577 kcal
  • 36,3 g sacharidov
  • 31,8 g tukov
  • 32,6 g bielkovín

Na 4 porcie

Zobraziť použité produkty

Postup

  1. Predhrejte si rúru na 180 °C. Baklažány umyte, nakrájajte na 1 cm hrubé plátky a osoľte z oboch strán. Nechajte odpočívať 15 minút, potom osušte papierovou utierkou.

  2. V panvici rozpáľte 2 lyžice olivového oleja a opečte plátkami baklažánu z oboch strán dozlatista. Vyberte a odložte bokom (odporúčame na papierovú utierku, aby sa vsiakol prebytočný olej).

  3. Do rovnakej panvice pridajte zvyšnú lyžicu oleja a osmažte cibuľu s cesnakom do zmäknutia. Pridajte mleté mäso a smažte, kým nie je mäso krásne hnedé a prepečené.

  4. Pridajte paradajkový pretlak, oregano, bazalku, soľ a korenie. Povarte asi 10 minút, kým sa omáčka nezredukuje.

  5. Do zapekacej misy uložte vrstvu baklažánu, potom vrstvu mäsa s omáčkou. Opakujte, kým nebudú všetky suroviny spotrebované, zakončite vrstvou baklažánov.

  6. Posypte strúhaným syrom (my sme siahli po mozzarelle) a vložte do predhriatej rúry. Pečte 25‑30 minút, alebo pokiaľ nie je syr zlatistý a nebuble.

    Tak dobrú chuť!

Chceš vedieť o každom ďalšom novom recepte?

Prihlás sa k odberu a raz týždenne od nás dostaneš súhrn nových receptov.

Odoberať
8 Páči sa mi Uložiť recept

Použité produkty v recepte

  • __________ __________ __________ __________ __________
    _______
  • __________ __________ __________ __________ __________
    _______
  • __________ __________ __________ __________ __________
    _______
  • __________ __________ __________ __________ __________
    _______
  • __________ __________ __________ __________ __________
    _______
  • __________ __________ __________ __________ __________
    _______
  • __________ __________ __________ __________ __________
    _______
  • __________ __________ __________ __________ __________
    _______