Veľkonočná plnka nemusí byť kalorická bomba z bielych rožkov.
Naopak! Máme pre teba recept na farebné a perfektne vyvážené jedlo, ktoré si užiješ ako prílohu aj ako samostatnú pochúťku priamo z plechu. A nielen na Veľkú noc!
1 porcia obsahuje
- 181 kcal
- 17 g sacharidov
- 7 g tukov
- 15 g bielkovín
Na 8 porcií
- 250 g Toasťáka
- 5 vajec
- 200 g sterilizovaného hrášku
- 100 g mrkvy
- 100 g šunky
- 150 g syra cottage
- 100 g mozzarelly
- 1 lyžica sušenej cibule
- 1 lyžica sušeného cesnaku
- čerstvé bylinky
Postup
-
Rúru predhrejeme na 180 °C.
-
Tousťák nakrájame na kocky, ktoré následne opečieme vo veľkej panvici nasucho do chrumkava.
-
Bielky oddelíme od žĺtkov.
-
Vo veľkej mise zmiešame žĺtky, opečený Tousťák, prepláchnutý hrášok, nahrubo nastrúhanú mrkvu, na kocky nakrájanú šunku, cottage, natrhanú mozzarellu, korenie a bylinky.
-
Bielky vyšľaháme na tuhý sneh. Ten potom opatrne vmiešame do zmesi z predchádzajúceho kroku.
-
Výslednú zmes nalejeme do pekáča vymasteného tukom a pečieme v predhriatej rúre 35 – 40 minút dozlatista.