Mazanec na Veľkú noc jednoducho musí byť. Tento rok ale trochu zaexperimentuj a namiesto toho klasického vyskúšaj tieto malé mini mazance. Sú rýchlejšie upečené a vďaka tvarohu plné bielkovín.
Tak poďme na to!
1 porcia obsahuje
- 373 kcal
- 59 g sacharidov
- 20 g tukov
- 10,4 g bielkovín
Na 9 porcií
- 160 g ghee
- 180 g xylitolu
- 3 vajcia
- 250 g polotučného tvarohu
- 450 g špaldovej múky
- 1 čajová lyžička kypriaceho prášku
- sušené droždie
- citrónová kôra
- mandľové lupienky
- brusnice
Postup
-
Podľa návodu si aktivujeme sušené droždie a rúru si predhrejeme na 170 °C.
-
Do veľkej misy pridáme múku, xylitol (alebo iné sladidlo podľa chuti), kypriaci prášok, 2 vajcia, rozpustené ghee, tvaroh, citrónovú kôru a zaktivované droždie. S robotom spracujeme na tuhé cesto. Nakoniec pridáme hrsť hrozienok alebo brusníc a znovu zapracujeme.
-
Z cesta vytvarujme malé bochníčky (cca 9 ks), ktoré skladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Bochníčky potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme plátkami mandlí a dáme piecť do rúry na 170 °C na asi 25 minút dozlatista.
-
Hotové mini mazance potom odporúčame natrieť maslom a ovocnou marmeládou.
Tak veselú Veľkú noc!