Už ti dochádzajú nápady, čo si chystať na obed, aby bol vyvážený, dokonale ťa zasýtil a ešte si si na ňom skvele pochutil/a? Potom musíš skúsiť udon rezance s lahodnou arašidovou omáčkou, restovaným kuraťom a obľúbenou zeleninou. Tento obed je nielen na doma, ale tiež so sebou do krabičky, kedy ťa v práci poriadne nakopne energiou a živinami. Navyše je hotový za 40 minút aj s prípravou, takže ideálny na busy týždeň. 🚀
1 porcia obsahuje
- 569 kcal
- 76 g sacharidov
- 13 g tukov
- 42 g bielkovín
Na 2 porcie
- 2 ml olivového oleja v spreji
- 200 g kuracích pŕs
- 1 štipka kurkumy
- 1 štipka mletej rasce
- 1 štipka čierneho korenia
- 1 čajová lyžička amino omáčky
- 2 ml olivového oleja v spreji
- 100 g mrkvy
- 100 g červenej papriky
- 100 g bielej kapusty
- 50 g jarnej cibuľky
- 250 g rezancov udon
- 30 g arašidového masla
- 2 lyžice citrónovej šťavy
- 2 lyžice amino omáčky
- 1 štipka granulovaného cesnaku
- 5 lyžíc vody
Postup
-
Na oleji orestuj kuracie prsia nakrájané na kocky/rezance. Okoreň a podlej trochou vody. Po restovaní vyber z panvice. -
Do panvice hoď najemno nakrájanú bielu časť jarnej cibuľky. Po chvíli pridaj na rezančeky nakrájanú zeleninu (mrkvu, papriku, kapustu) a podlej trochou vody, aby zelenina rýchlejšie zmäkla.
-
Medzitým si uvar udon rezance. Na čerstvé či predvarené ti budú stačiť 3 minúty. Prípadne môžeš zvoliť iné cestoviny, napr. tagliatelle či špagety.
👉🏻 Vždy sa riaď pokynmi na varenie na obale zvoleného produktu.
-
Ďalej si priprav omáčku. Na to ti stačí zmiešať arašidové maslo, šťavu z citróna, kokosovú amino omáčku alebo sójovú omáčku a vodu z rezancov.
-
Keď bude zelenina mäkká, na panvicu prihoď uvarené rezance, arašidovú omáčku, mäso a dôkladne premiešaj. Posyp nasekanou jarnou cibuľkou (teraz zužitkuješ jej zelenú časť) a môžeš vychutnávať či rozdeliť do škatuliek a nechať na druhý deň.
Tak dobrú chuť!