Enchiladas alias mexické lasagne? Tak trochu áno, pretože ako by povedal Babica: „Keď nemáš cestoviny, daj tam tortillu a ono to nejako vyjde…“ No a vyšlo to skvele!
Túto zapečenú slasť máš navyše oveľa rýchlejšie na stole. Stačí ti len naplniť tortilly zmesou z mäsa a paradajok, posypať syrom a dať na chvíľu zapiecť. Značka ideál? Rozhodne! Tak na nič nečakaj a poď tento recept vyskúšať s nami!
1 porcia obsahuje
- 581 kcal
- 59 g sacharidov
- 21 g tukov
- 35 g bielkovín
Na 4 porcie
- 2 balenia Vilgain celozrnnej tortilly
- 300 g Vilgain kuracích pŕs
- 600 g Vilgain paradajkovej omáčky arrabbiata
- 1 štipka soli
- 1 štipka čierneho korenia
- 1 štipka sušeného cesnaku
- 100 g syru
- 2 lyžice olivového oleja
Postup
-
Rúru si daj predhriať na 190 °C -
V mise zmiešaj kuracie mäso s korením (soľ, čierne korenie, sušený cesnak) a natrhaj ho. K mäsu prilej paradajkové pyré a zmiešaj.
Pozn.: Pár lyžíc paradajkového pyré si odlož na neskôr.
-
Tortilly plň asi 2‑3 lyžicami mäsovej zmesi a následne ich zabaľ (klasicky zrolovaním).
-
Na dno zapekacej misy daj dve lyžice oleja a zabalené tortilly naskladaj vedľa seba. Zalej je zvyšným paradajkovým pyré a poriadne posyp syrom. Daj zapiecť do vyhriatej rúry asi na 30 minút.
-
A dokonalá večera je na stole. Skúsiš tiež? Daj nám vedieť na Instagrame s označením @vilgainrecepty!