Carbonara jednoducho milujeme a tentoraz sme to celkom vyhrali.
Na náš recept sme totiž použili tagliatelle – ploché špagety, ktoré sa v zmesi vajec, parmezánu a šunky dokonale obalia a zážitok z kombinácie chutí sa tak zintenzívni. Naša verzia je opäť trochu zdravšia… Namiesto slaniny sme použili vysokopercentnú šunku a aby sme neplytvali s bielkami a zároveň do jedla pridali ešte viac bielkovín, ponechali sme celé vajíčka. 💪🏻
Toto extrémne jednoduché jedlo, ktoré zvládne každý, jednoducho musíte vyskúšať! My vám ukážeme, ako na to. 👌🏻
1 porcia obsahuje
- 733 kcal
- 70 g sacharidov
- 35 g tukov
- 33 g bielkovín
Na 2 porcie
- 250 g cestovín tagliatelle
- 100 g šunky
- 3 vajcia
- soľ
- čierne korenie
- olivový olej v spreji
- 30 g parmezánu
- parmezán
- čerstvá bazalka
Postup
-
Tagliatelle uvarte v osolenej vode podľa návodu na obale (radšej al dente, po uvarení ich ešte budete ohrievať na panvici, tak nech sa zbytočne nerozvaria). Na troche olivového oleja opečte kvalitnú šunku. -
V miske si ušľahajte vajcia so soľou a čiernym korením. K nim pridajte nastrúhaný parmezán a dobre premiešajte.
-
Na panvicu k šunke primiešajte tagliatelle a premiešajte. Panvicu potom odstráňte z platne a k cestovinám prilejte vaječnú zmes. Zmiešajte, aby sa všetky časti a chute prepojili.
-
Servírujte posypané ďalšou dávkou parmezánu a lístkami čerstvej bazalky. Dobrú chuť!