Cestoviny s omáčkou zo zeleniny, a napriek tomu nabité bielkovinami?
Presvedč sa a vyskúšaj tento skvelý vege obed, ktorý máš na stole za pár minút.
1 porcia obsahuje
- 421 kcal
- 55 g sacharidov
- 15 g tukov
- 17 g bielkovín
Na 4 porcie
- 3 mrkvy
- 2 lyžice olivového oleja
- 200 g ricotty
- 2 lyžice lahôdkového droždia
- 40 g kešu orechov
- 1 štipka tymiánu
- 1 štipka sušeného cesnaku
- 1 štipka čierneho korenia
- 1 štipka soli
- 250 g cestovín tagliatelle
- 1 lyžica syru
Postup
-
Pár hodín alebo deň vopred si daj namáčať kešu orechy. -
Mrkvy očisti, nakrájaj a nechaj vo vode variť asi 20 až 25 minút.
Kúsky môžeš pre výraznejšiu chuť tiež opiecť buď na panvici alebo v rúre pokvapkané trochou olivového oleja, kým úplne nezmäknú.
-
Následne mrkvu vhoď do mixéra spoločne s ostatnými ingredienciami na omáčku (ricotta, lahôdkové droždie, namočené kešu a korenie), pridaj 3 lyžice vody, v ktorej sa mrkva varila (pokiaľ si piekol/piekla, pridaj vodu z vodovodu v rovnakom množstve) a rozmixuj do hladkej konzistencie.
-
Teraz ti už len stačí uvariť tagliatelle podľa návodu na obale a zmiešať ich s hotovou omáčkou. Omáčku môžeš ešte pred tým trochu zahriať.
-
Nakoniec stačí len posypať nasekanými kešu orechmi, nastrúhaným syrom a kúskom tymiánu. Tak dobrú chuť!