S Vilgain kuracími prsiami sa dajú vyčarovať jedlá! Tentoraz sme ich pridali s domácim coleslawom do nášho nového pita chleba a môžeme tento recept iba odporučiť! Rýchlovka ideálna napríklad ako obed na cesty, rýchla večera alebo krabičkové jedlo. Tak poďme na to. :)
1 porcia obsahuje
- 533 kcal
- 70,7 g sacharidov
- 16,8 g tukov
- 22,6 g bielkovín
Na 2 porcie
- 170 g Vilgain pita chleba
- 2 mrkvy
- 100 g červenej kapusty
- 1 jablko
- 1/2 cibule
- mäta
- šťava z citróna
- 200 g kyslej smotany
- 1 čajová lyžička Vilgain dijonskej horčice
- morská soľ
- biele korenie
- 100 g Vilgain kuracích pŕs
- jarná cibuľka
Postup
-
Mrkvu a jablko očistíme a nastrúhame nahrubo. Červenú hlávkovú kapustu umyjeme a nakrájame na tenké rezance. Cibuľu nakrájame na polmesiačiky.
-
K zelenine pridáme kyslú smotanu, dijonskú horčicu, nasekanú mätu alebo iné bylinky podľa chuti (koriander, petržlen…), pokvapkáme citrónom, osolíme a okoreníme. Šalát poriadne premiešame.
-
Pita chlieb rozkrojíme do 3/4 a naplníme coleslawom a kúskami kuracieho mäsa.
TIP: Pita chlieb môžete tiež nechať na chvíľu opiecť, získate tým väčšiu chrumkavosť a znížite šancu rozmočenia
-
Posypeme jarnou cibuľkou a podávame. Tak dobrú chuť!