Vindaloo je jedným z najobľúbenejších jedál v indickej kuchyni a má korenistú, pikantnú chuť. V tomto recepte používame kuracie mäso, ale môžete tiež použiť hovädzie.
Celkovo si recept môžete upraviť podľa svojich chutí. Obvykle je veľmi pálivý, ale pálivosť môžete znížiť pridaním menšieho množstva mletej papriky alebo ďalšími ingredienciami, ako sú napríklad jogurt alebo kokosové mlieko. Toto jedlo môžete tiež pripraviť deň dopredu a nechať ho v chladničke, aby sa korenie mohlo dobre premiešať. Takže ideálny meal prep recept. Poďme na to!
1 porcia obsahuje
- 420 kcal
- 8,5 g sacharidov
- 14 g tukov
- 57 g bielkovín
Na 2 porcie
- 500 g R2E kuracieho mäsa
- 1 cibuľa
- 4 strúčiky cesnaku
- 10 g zázvoru
- 2 lyžice paradajkového pretlaku
- 1 čajová lyžička mletej rasce
- 1 čajová lyžička kurkumy
- 1 čajová lyžička mletej papriky
- 1 čajová lyžička garam masaly
- soľ
- čierne korenie
- 1/2 hrnčeka octu
- 2 lyžice olivového oleja
- voda
Postup
-
V hrnci rozohrejte olej a opražte na ňom cibuľu dozlatista.
-
Pridajte nakrájaný zázvor a nasekaný cesnak a smažte ich spolu s cibuľou asi 1 minútu.
-
Prisypte všetky korenia – mletú rascu, mletý koriander, kurkumu, mletú papriku, garam masalu a soľ. Zmiešajte korenie s cibuľou, cesnakom a zázvorom a varte zmes asi 2 minúty.
-
Prilejte paradajkový pretlak a smažte zmes asi 2 minúty, kým sa paradajkový pretlak dobre nespojí s korením.
-
Vložte nakrájané kuracie mäso a restujte ho asi 5 minút. Pridajte ocot a zmiešajte zmes. Podlejte dostatkom vody na to, aby bolo kuracie mäso ponorené v tekutine. Zmes varte asi 30 minút, kým mäso nie je mäkké a šťavnaté.
-
Podávajte s ryžou alebo indickým chlebom naan.