Máte radi rizoto? A nahradiť ryžu bulgurom ste už skúšali? Že nie? Tak je správny čas vyskúšať ho práve teraz. Táto šťavnatá príloha sa ku kurčaťu a zelenine dokonale hodí. Navyše máte za pár minút na stole vyvážený zdravý obed, ktorý je možné kombinovať zakaždým trochu inak a skvele sa hodí aj ako mealprep so sebou do krabičky. 🤩
Tak sa poďte pozrieť, ako na to!
1 porcia obsahuje
- 361,8 kcal
- 20,7 g sacharidov
- 12,7 g tukov
- 40 g bielkovín
Na 4 porcie
- 600 g kuracích pŕs
- 320 g bulguru
- 400 g cherry paradajok
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 4 lyžice olivového oleja
- 500 ml kuracieho vývaru
- 1 čajová lyžička mletej rasce
- 1 čajová lyžička koriandra
- 1 čajová lyžička mletej papriky
- soľ
- čierne korenie
- petržlenová vňať
Postup
-
V hrnci rozpáľte 2 lyžice olivového oleja na strednej teplote. Pridajte kuracie mäso a opečte dozlatista. Vyberte z hrnca a dajte bokom.
-
Do rovnakého hrnca pridajte zvyšný olej, cibuľu a cesnak, a orestujte, kým nie sú zmäknuté.
-
Pridajte cherry paradajky, rascu, papriku, koriander, soľ a korenie podľa chuti. Varte 5 minút, kým paradajky nezmäknú.
-
Pridajte bulgur a premiešajte s ostatnými ingredienciami.
-
Prilejte kurací vývar a priveďte do varu. Znížte teplotu, prikryte a nechajte dusiť 15 minút, kým bulgur nebude mäkký.
-
Vráťte kuracie mäso do hrnca, premiešajte s bulgurom a paradajkami a nechajte na miernom ohni ešte 5 minút prehriať.
-
Pred podávaním posypte nasekanou petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť!