Nemáš čas na zložité varenie, no máš maškrtný jazýček? Tento recept je priam stvorený pre teba.
Tagliatelle na ázijský spôsob, ktoré zmiešaš v jednej mise a za 10 minút podávaš teplý obed, ktorý sa pri horúcich dňoch hodí aj na studeno. Tofu ti dodá bielkoviny a pokiaľ nie si milovník koriandra — bylinky, ktorá svet delí na dve polovice, nahradiť ho môžeš inou obľúbenou bylinkou. Napríklad petržlenovou vňaťou alebo dvojitou dávkou kelu kečeravého.
1 porcia obsahuje
- 408 kcal
- 40 g sacharidov
- 19 g tukov
- 17 g bielkovín
Na 3 porcie
- 250 g cestovín tagliatelle
- 40 g olivového oleja
- 2 lyžice sójovej omáčky
- 1 lyžica trstinového cukru
- 1 čajová lyžička kurkumy
- 1/2 čajové lyžičky čili
- 1 čajová lyžička Vilgain sušeného zázvoru
- 1 čajová lyžička čierneho korenia
- 1 čajová lyžička sušeného cesnaku
- 1 šťava z limetky
- 200 g tofu
- 1 hrnček kelu kučeravého
- 1 hrnček koriandra
- 1/2 čili papriky
- 1 lyžica hladkej múky
Postup
-
Cestoviny uvar vo vriacej osolenej vode. Vriacou vodou napar kel, ktorý roztrhaj na malé kúsky. -
V mise zmiešaj korenie (kurkumu, čili, sušený zázvor, sušený cesnak, mleté čierne korenie), 2 lyžice trstinového cukru, šťavu z limetky a 2 lyžice tamari sójovej omáčky.
Prihoď nasekaný koriander, kel a všetko zalej horúcim olivovým olejom. (Daj pozor, bude prskať!)
-
Pridaj tagliatelle, chrumkavé tofu, zmiešaj dohromady, dozdob čili papričkou a limetkou a môžeš podávať!
(TIP: aby tofu pekne chrumkalo, pred opekaním ho obaľ v hladkej múke.)
-
Tak dobrú chuť!