Kuracie mäso, smotanová omáčka a šampiňóny… Mňam! Tak toto rozhodne musíte vyskúšať. Jednoduchý obed, ktorý vás dokonale zasýti, a napriek tomu v kuchyni nevystojíte do podlahy dieru a perfektne si pochutíte.
1 porcia obsahuje
- 280 kcal
- 10,2 g sacharidov
- 10 g tukov
- 32,7 g bielkovín
Na 4 porcie
- 4 kuracie prsia
- 300 g šampiňónov
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 200 ml smotany na varenie
- 100 ml bieleho vína
- 2 lyžice masla
- 2 lyžice hladkej múky
- 200 ml kuracej bujónky
- soľ
- čierne korenie
- tymian
- petržlenová vňať
Postup
-
Rozpáľte maslo na strednom ohni v hlbokej panvici. Osoľte a okoreňte kuracie prsia a opečte ich zo všetkých strán dozlatista. Vyberte ich z panvice a dajte bokom.
-
Do rovnakej panvice pridajte šampiňóny, cibuľu a cesnak a smažte, kým nezmäknú.
-
Pridajte múku a zmiešajte ju s hubami, cibuľou a cesnakom, varte asi 2 minúty.
-
Postupne pridajte kurací vývar, smotanu a biele víno (táto surovina je voliteľná) a miešajte, kým omáčka nezhustne.
-
Vráťte kuracie prsia späť do panvice a pridajte tymian. Prikryte a nechajte variť na miernom ohni 15‑20 minút, kým kurča nie je úplne uvarené.
-
V prípade potreby dochuťte soľou a korením a pred podávaním posypte čerstvou petržlenovou vňaťou. Najlepšie je frikasé s bagetkou, cestovinami, zemiakmi alebo ryžou.
Dobrú chuť!