Trošku vyšperkovaný zebrovaný koláčik s tvarohom. Tvaroh ho posunul na úplne inú úroveň. Má tiež viac vlákniny, pretože obsahuje celozrnnú muku, a o trochu menej cukru.
1 porcia obsahuje
- 364 kcal
- 25,7 g sacharidov
- 20,6 g tukov
- 15,2 g bielkovín
Na 12 porcií
- 4 vajcia
- 150 ml oleja
- 150 g xylitolu
- 200 g polohrubej múky
- 130 g celozrnnej špaldovej múky
- 2 čajové lyžičky kypriaceho prášku
- 150 ml mlieka
- 20 g nepraženého kakaa
- 3 lyžice mlieka
- 500 g nízkotučného tvarohu
- 45 g xylitolu
- 1 balenie vanilkového cukru
- 1 vajce
- 3 lyžice mlieka
Postup
-
Vajcia vyšľaháme so xylitolom do peny, potom prilejeme olej a na koniec zašlaháme mlieko. Primiešame muku s práškom do pečiva už len ručne. -
Cesto rozdelíme na dve rovnaké časti a do jednej primiešame kakao a 3 lyžice mlieka. Vymiešame si tiež tvarohovú plnku.
-
Môžeme začať vrstviť po lyžiciach do tortovej formy. Biele, potom kakaové cesto a tvaroh dookola, kým sa všetko neminie.
-
(Tip: Ak použijete formu s nepriľnavým povrchom, netreba ju ani vymazať a vysypať múkou). Pečieme na 180 °C 50‑60 minút. Skúšame špajdľou, či je koláč upečený.
-
Na koniec môžeme posypať práškovým trstinový cukrom.
Dobrú chuť.