Robievate si doma pirohy? Pokiaľ nie, je na čase s tým začať. Sú jednoduché na prípravu, extrémne sýte a vďaka horúcim malinám majú ten správny šmrnc. Tento recept si rozhodne zamilujete!
1 porcia obsahuje
- 415 kcal
- 57,2 g sacharidov
- 7,4 g tukov
- 27 g bielkovín
Na 5 porcií
- 250 g nízkotučného tvarohu
- 340 g hrubej múky
- 1 vajce
- 30 g práškového sladidla
- 250 g hrudkovitého tvarohu
- 25 g vanilkového proteínu
- 1 žĺtok
- 50 g mrazených malín
- práškové sladidlo
- 20 g ghee
Postup
-
Zmiešame si všetky ingrediencie na cesto a vypracujeme pružnú hmotu. Tú necháme 15 minút odpočívať.
-
Cesto si rozdelíme na dve polovice. Rozvaľkáme ho na hrúbku približne 2 mm a vykrajujeme kruhy. Tie postupne naplníme tvarohovou náplňou. Pirohy varíme v osolenej vode asi 8 minút. Po uvarení vložíme do misy s ghee a jemne premiešame, aby sa pirohy na seba nenalepili.
-
Horúce maliny pripravíme jednoducho krátkym povarením mrazených malín, ktoré sme ochutili sladidlom.
Dobrú chuť.
-
Nezabudnite sa s nami podeliť o svoje výtvory! Radi si ich prezrieme pod hashtagom #aktinrecepty.