Dnes je Zelený štvrtok. Deň, keď by sme si mali dať niečo zelené. A špenát je jasná voľba! My sme ho použili do lahodných palaciniek s krémovou náplňou.
1 porcia obsahuje
- 340 kcal
- 46 g sacharidov
- 16,5 g tukov
- 28 g bielkovín
Na 2 porcie
- 100 g baby špenátu
- 100 g špaldovej múky
- 200 ml mlieka
- 2 vajcia
- štipka soli
- 250 g polotučného tvarohu
- 1 čajová lyžička tahini
- 1 lyžica šťavy z citrónov
- 1 čajová lyžička sušeného cesnaku
- soľ
- čierne korenie
- 6 šampiňónov
- 100 g sterilizovaného hrášku
Postup
-
Baby špenát umyjeme a spolu s polovicou mlieka rozmixujeme na hladké pyré.
-
Zvyšok mlieka rozšľaháme s vajcami. Potom primiešame aj špenátové pyré.
-
Nakoniec pridáme múku a štipku soli. Vytvoríme hladké tekutejšie cesto. Necháme v chladničke odležať aspoň 10 minút. Potom na panvici s kvapkou oleja opekáme palacinky z oboch strán. Malo by nám vzniknúť 7 – 10 palaciniek. Záleží na tom, aké hrubé ich urobíte. A nenechajte sa odradiť zákonom prvej nepodarenej palacinky. :)
-
Na náplň opečieme hrášok a šampiňóny. Tvaroh zmiešame so sušeným cesnakom, šťavou z citróna, tahini, soľou a korením.
-
Palacinky plníme ochuteným tvarohom, šampiňónmi a hráškom. Dobrú chuť!