Tentokrát sme si požičali pôvodný recept na francúzske crêpes a trochu ho upravili.
Na prvý pohľad síce vyzerajú ako klasické palacinky, ale opak je pravdou. Ukrývajú totiž jednu netradičnú surovinu. Akú? Zistite v recepte.
1 porcia obsahuje 2 palacinky
- 287 kcal
- 350 g sacharidov
- 40 g tukov
- 20 g bielkovín
Na 4 porcie
- 100 g cizrnové mouky
- 50 g panely
- 2 vajcia
- 300 ml mlieka
- špetka škorice
- kokosový olej v spreji
- 1 balenie vanilkového proteinového pudingu
- 400 g jahod
- 10 g lámané čokolády
- 1 balenie skyru
Postup
-
Vo veľkej miske si zmiešaj cícerovú múku, panelu a škoricu. Vďaka panele bude cesto trochu tmavšie. Ak chceš, môžeš ju nahradiť za ktorýkoľvek cukor alebo sladidlo. -
Do sypkej zmesi priklepni 2 vajíčka a prilej mlieko. Metličkou dôkladne premiešaj.
-
Rozpáľ panvicu a nasprejuj ju alebo vytri olejom. Doprostred vlej naberačkou cesto a potom rozprestri po celej panvici. Opeč z oboch strán.
-
Z cesta by malo vyjsť 8‑10 kusov. Záleží na veľkosti panvice.
-
Teraz už zostáva iba náplň. Tá sa skladá jednoducho z vanilkového pudingu a nakrájaných jahôd na malé kúsky. Navrch môžeš pridať lyžicu jogurtu/skyru, extra dávku jahôd a všetko poliať roztopenou čokoládou.
-
Dobrú chuť!