Cícerové crêpes palacinky s vanilkovým pudingom

Karolína Kramářová
Karolína Kramářová
15 min.
44 Páči sa mi Komentáre
1
Uložiť recept
Cícerové crêpes palacinky s vanilkovým pudingom

Tentokrát sme si požičali pôvodný recept na francúzske crêpes a trochu ho upravili.

Na prvý pohľad síce vyzerajú ako klasické palacinky, ale opak je pravdou. Ukrývajú totiž jednu netradičnú surovinu. Akú? Zistite v recepte.

1 porcia obsahuje 2 palacinky

  • 287 kcal
  • 350 g sacharidov
  • 40 g tukov
  • 20 g bielkovín

Na 4 porcie

Na cesto:
Na ozdobenie:
Zobraziť použité produkty

Postup

  1. Cícerové crêpes palacinky s vanilkovým pudingom Vo veľkej miske si zmiešaj cícerovú múku, panelu a škoricu. Vďaka panele bude cesto trochu tmavšie. Ak chceš, môžeš ju nahradiť za ktorýkoľvek cukor alebo sladidlo.

  2. Do sypkej zmesi priklepni 2 vajíčka a prilej mlieko. Metličkou dôkladne premiešaj.

    Cícerové crêpes palacinky s vanilkovým pudingom

  3. Rozpáľ panvicu a nasprejuj ju alebo vytri olejom. Doprostred vlej naberačkou cesto a potom rozprestri po celej panvici. Opeč z oboch strán.

  4. Z cesta by malo vyjsť 8‑10 kusov. Záleží na veľkosti panvice.

    Cícerové crêpes palacinky s vanilkovým pudingom

  5. Teraz už zostáva iba náplň. Tá sa skladá jednoducho z vanilkového pudingu a nakrájaných jahôd na malé kúsky. Navrch môžeš pridať lyžicu jogurtu/skyru, extra dávku jahôd a všetko poliať roztopenou čokoládou.

  6. Dobrú chuť!

    Cícerové crêpes palacinky s vanilkovým pudingom

Chceš vedieť o každom ďalšom novom recepte?

Prihlás sa k odberu a raz týždenne od nás dostaneš súhrn nových receptov.

Odoberať
44 Páči sa mi Uložiť recept