Leto je oficiálne tu a s ním aj bohatá úroda jahôd a malín. Ak máte to šťastie, že už neviete, čo s nimi, môžete ich skryť do tohto lahodného tiramisu. Ovocie mu dodá jemnú kyslosť, ktorá vytvára skvelý kontrast so sladkými piškótami. Ideálny letný dezert máte za chvíľu na stole.
1 porcia obsahuje
- 216 kcal
- 30,4 g sacharidov
- 5,6 g tukov
- 10,8 g bielkovín
Na 8 porcií
- 500 g nízkotučného tvarohu
- 100 g Vilgain bielej čokolády
- 40 g práškového sladidla
- 200 g lesného ovocia
- 15 g vanilkového pudingu
- 200 g piškótov
Postup
-
V malom hrnčeku si rozmixujeme drobné ovocie (použili sme jahody a maliny v pomere 1:1), prisypeme puding, sladidlo podľa chuti a privedieme k varu. Keď zmes jemne zhustne, vypneme sporák a ovocie necháme jemne vychladnúť. -
V miske si zmiešame tvaroh s rozpustenou bielou čokoládou, pridáme sladidlo a jemne vychladnutú ovocnú zmes.
-
Do vhodnej nádoby si rozložíme piškóty a prikryjeme ich vrstvou krému. Necháme stuhnúť v chladničke niekoľko hodín, ideálne cez noc. Vrch ozdobíme čerstvými alebo lyofilizovanými jahodami a môžeme podávať. Dobrú chuť!