Bleskové tiramisu s bielou čokoládou a ovocím

Kristína Močková
Kristína Močková pred 11 mesiacmi Prvýkrát publikované 28. 6. 2020
Aktualizované 20. 6. 2021
500 min.
Uložiť recept
Bleskové tiramisu s bielou čokoládou a ovocím

Leto je oficiálne tu a s ním aj bohatá úroda jahôd a malín. Ak máte to šťastie, že už neviete, čo s nimi, môžete ich skryť do tohto lahodného tiramisu. Ovocie mu dodá jemnú kyslosť, ktorá vytvára skvelý kontrast so sladkými piškótami. Ideálny letný dezert máte za chvíľu na stole.

1 porcia obsahuje 1 řez tiramisu

  • 216 kcal
  • 30,4 g sacharidů
  • 5,6 g tuků
  • 10,8 g bílkovin

Na 8 porcií

Postup

  1. Bleskové tiramisu s bielou čokoládou a ovocím V malom hrnčeku si rozmixujeme drobné ovocie (použili sme jahody a maliny v pomere 1:1), prisypeme puding, sladidlo podľa chuti a privedieme k varu. Keď zmes jemne zhustne, vypneme sporák a ovocie necháme jemne vychladnúť.

  2. V miske si zmiešame tvaroh s rozpustenou bielou čokoládou, pridáme sladidlo a jemne vychladnutú ovocnú zmes. Bleskové tiramisu s bielou čokoládou a ovocím

  3. Do vhodnej nádoby si rozložíme piškóty a prikryjeme ich vrstvou krému. Necháme stuhnúť v chladničke niekoľko hodín, ideálne cez noc. Vrch ozdobíme čerstvými alebo lyofilizovanými jahodami a môžeme podávať. Dobrú chuť! Bleskové tiramisu s bielou čokoládou a ovocím

Chceš vedieť o každom ďalšom novom recepte?

Prihlás sa k odberu a raz týždenne od nás dostaneš súhrn nových receptov.

Odoberať
37 Páči sa mi Uložiť recept
  • ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________

    ____________________
  • ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________

    ____________________
  • ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________

    ____________________