Víkendy sú ako stvorené na dlhé raňajky. Pozvite na také priateľov a pripravte pre nich francúzske toasty na plech. Z jednej várky nakŕmite až šesť hladných krkov vďaka #aktinreceptom a garantujeme vám, že zožnete aplauz.
1 porcia obsahuje
- 216 kcal
- 23 g sacharidov
- 8 g tukov
- 13 g bielkovín
Na 6 porcií
- 7 plátkov Akitn Toasťáku
- 4 vajcia
- 1 balenie vanilkového pudingu
- 30 g vanilkového proteínu
- 1 čajová lyžička škorice
- 20 g Sladiča
- 1/2 citrónovej kôry
- 170 ml mlieka
- 200 g čučoriedok
- ghee
- 30 g mandlí
Postup
-
Rúru predhrejeme na 180 °C.
-
Plátky toasťáku natrháme na malé kúsky.
-
Vo väčšej mise zmiešame vajcia, pudingový prášok, proteín, škoricu, sladidlo, citrónovú kôru a mlieko.
-
Plech vymastíme ghíčkom alebo kokosovým olejom.
Na jeho dno naukladáme polovicu natrhaného toasťáku.
Rovnomerne prelejeme polovicou tekutej zmesi a posypeme polovicou čučoriedok.
Nasleduje druhá polovica natrhaného toasťáku, zvyšok tekutej zmesi a zvyšok čučoriedok. Celé dielo nakoniec zasypeme ešte nasekanými mandľami alebo inými obľúbenými orechmi.
-
Pečieme v predhriatej rúre približne 40 minút, kým vršok toastov nezíska zlatistú farbu.
-
Francúzskymi toastmi z plechu sa pochválime na Instagrame pod hashtag #aktinrecepty a podávame.
Dobrú chuť!