Nenechajte sa zmiasť luxusným zjavom plnených francúzskych toastov. V skutočnosti ide o jednoduchý recept, ktorý zvládne aj kuchárskou zásterou nepobozkaný jedinec.
Vneste šmrnc do raňajkovej šedi a skúste ich aj vy!
1 porcia obsahuje
- 270 kcal
- 29 g sacharidov
- 6 g tukov
- 25 g bielkovín
Na 2 porcie
- 100 g tvarohu
- 2 lyžice kokosového sirupu
- 50 g jahôd
- 1/2 šťava z citróna
- 4 plátky Toasťáka
- 1 vajce
- 80 ml vody
- 30 g vanilkového proteínu
- 1 čajová lyžička škorice
- 1/2 citrónovej kôry
Postup
-
Najskôr si pripravíme krém.
Zmiešame tvaroh, kokosový sirup, šťavu z polovice citróna. Nakoniec do krému primiešame nadrobno nakrájané jahody.
-
A teraz hurá na zmes, v ktorej toasty obalíme!
Proteín zmiešame s vodou, aby potom vo výslednej zmesi nerobil hrudky. Vo väčšom plytkom tanieri potom zmiešame pripravený proteín, vajcia, škoricu a kôru z polovice citróna.
-
Dva z toastov natrieme krémom, priklopíme zvyšnými dvoma a môžeme sa vrhnúť na obaľovanie.
-
Jeden toast po druhom necháme z každej strany chvíľu nasiaknuť v pripravenej zmesi. Potom ich vyberieme a položíme na čistý tanier.
-
Na platni zohrejeme panvicu na vyššiu teplotu.
Ak je panvica nepriľnavá, môžeme toasty opekať len tak nasucho. Inak použijeme trochu ghíčka či kokosového oleja.
Opekáme z oboch strán dozlatista približne 3‑4 minútky.
-
Podávať môžeme s jogurtom, ovocím, orieškovým maslom… Fantázii sa medze nekladú.
Dobrú chuť!