Francúzske toasty plnené tvarohovým krémom

Michaela
Michaela Dobiášová
20 min.
45 Páči sa mi Komentáre Uložiť recept
Francúzske toasty plnené tvarohovým krémom

Nenechajte sa zmiasť luxusným zjavom plnených francúzskych toastov. V skutočnosti ide o jednoduchý recept, ktorý zvládne aj kuchárskou zásterou nepobozkaný jedinec.

Vneste šmrnc do raňajkovej šedi a skúste ich aj vy!

1 porcia obsahuje

  • 270 kcal
  • 29 g sacharidov
  • 6 g tukov
  • 25 g bielkovín

Na 2 porcie

Na krém:
  • 100 g tvarohu
  • 2 lyžice kokosového sirupu
  • 50 g jahôd
  • 1/2 šťava z citróna
Na toasty:
Zobraziť použité produkty

Postup

  1. Francúzske toasty plnené tvarohovým krémom

    Najskôr si pripravíme krém.

    Zmiešame tvaroh, kokosový sirup, šťavu z polovice citróna. Nakoniec do krému primiešame nadrobno nakrájané jahody.

  2. A teraz hurá na zmes, v ktorej toasty obalíme!

    Proteín zmiešame s vodou, aby potom vo výslednej zmesi nerobil hrudky.

    Vo väčšom plytkom tanieri potom zmiešame pripravený proteín, vajcia, škoricu a kôru z polovice citróna.

  3. Dva z toastov natrieme krémom, priklopíme zvyšnými dvoma a môžeme sa vrhnúť na obaľovanie.

    Francúzske toasty plnené tvarohovým krémom

  4. Jeden toast po druhom necháme z každej strany chvíľu nasiaknuť v pripravenej zmesi. Potom ich vyberieme a položíme na čistý tanier.

    Francúzske toasty plnené tvarohovým krémom

  5. Na platni zohrejeme panvicu na vyššiu teplotu.

    Ak je panvica nepriľnavá, môžeme toasty opekať len tak nasucho. Inak použijeme trochu ghíčka či kokosového oleja.

    Opekáme z oboch strán dozlatista približne 3‑4 minútky.

  6. Podávať môžeme s jogurtom, ovocím, orieškovým maslom… Fantázii sa medze nekladú.

    Dobrú chuť!

    Francúzske toasty plnené tvarohovým krémom

Chceš vedieť o každom ďalšom novom recepte?

Prihlás sa k odberu a raz týždenne od nás dostaneš súhrn nových receptov.

Odoberať
45 Páči sa mi Uložiť recept