Tekvicová sezóna pomaly, ale iste, končí, tak si poďme pripraviť ďalší recept, ktorý poteší každého labužníka!
Tekvicové curry s kokosovým mliekom v prášku servírované s našimi Vilgain Mini Pizza Base je perfektný obed, ktorý vás v tomto chladnom počasí pekne prehreje.
1 porcia obsahuje
- 519 kcal
- 66 g sacharidov
- 16,8 g tukov
- 23,6 g bielkovín
Na 5 porcií
- 200 g tekvice
- 3 lyžice kokosového mlieka v prášku
- 100 g krájených rajčin
- 2 balenia kuracích pŕs vo vlastnej šťave
- 200 g cíceru
- 3 strúčiky cesnaku
- ghee
- koriander
- soľ
- čili
- čierne korenie
Postup
-
Najprv si pripravíme tekvicové pyré a cícer. Tekvicu umyjeme, nakrájame a uvaríme do mäkka. Potom ju rozmixujeme na pyré. Cícer si cez noc namočíme do vody a na druhý deň uvaríme.TIP: Pokiaľ si chcete ušetriť čas, môžete použiť predvarený Vilgain R2E cícer.
-
Na oleji opražíme cibuľu. Potom pridáme uvarený cícer, tekvicové pyré, kuracie mäso, nakrájané paradajky a zalejeme troškou vody. Prisypeme sušené kokosové mlieko, zamiešame a povaríme cca 5 minút.
-
Na záver pridáme korenie podľa chuti, nakrájaný koriander, zamiešame, povaríme ešte 2 minútky a môžeme podávať.
-
Podávame s opečenými Vilgain Mini Pizza Base.
Dobrú chuť!