Napokon je tekvica zase všade! Tak ju poďme dať všade, kam je to len možné. Dnes napríklad do tejto extra vláčnej bábovky.
1 porcia obsahuje
- 170 kcal
- 22 g sacharidov
- 7 g tukov
- 5,2 g bielkovín
Na 18 porcií
- 200 g tekvicového pyré
- 250 g mäkkého tvarohu
- 3 vajcia
- 150 g trstinového práškového cukru
- 250 g hladkej múky
- 1 čajová lyžička kypriaceho prášku
- 1 čajová lyžička škorice
- 50 ml Vilgain grass - fed ghee
- štipka soli
- 85 g horkej čokolády
Postup
-
Predhrejte si rúru na 180 °C.
-
V mise zmiešajte tvaroh, tekvicové pyré, vajcia a práškový cukor do hladkej zmesi.
-
V inej mise premiešajte hladkú múku, prášok do pečiva, škoricu a soľ.
-
Pomaly pridávajte suchú zmes do mokrej a miešajte, kým nebudú všetky ingrediencie dobre spojené. Postupne prilievajte rozpustené ghee a miešajte dohladka.
-
Zmes nalejte do formy na bábovku, ktorú ste vopred vymazali a vysypali múkou.
-
Pečte v predhriatej rúre asi 45 minút (nezabudnite na test špajdľou!)
-
Po vybratí z rúry nechajte bábovku vychladnúť.
-
Potom už len vyklopte z formy, polejte horkou čokoládou a môžete podávať. Tak dobrú chuť!