Máš rad/a ryžovú kašu a omrzela ťa už instantná? Určite vyskúšaj túto jemnú mliečnu ryžovú kašu vrstvenú s jahodovým džemom s kúskami jahôd. Či už na raňajky alebo taký dezert s málo kaloriami, ktorý ťa zasýti a ešte si aj dobre pochutnáš.
1 porcia obsahuje
- 251,5 kcal
- 40,6 g sacharidov
- 2,4 g tukov
- 11,9 g bielkovín
Na 4 porcie
- 150 g guľatozrnnej ryže
- 1 lyžica erythritolu
- 1 štipka soli
- 150 ml mlieka
- voda
- jahodový džem
- 250 ml mlieka
- 1,5 čajové lyžičky mletej vanilky
- 30 g vanilkového proteínu
- 2 lyžice erythritolu
- 10 plátkov lyofilizovaných jahôd
Postup
-
-
Ako prvé si uvaríme mliečnu guľatozrnnú ryžu, ktorú dáme do hrnca a zalejeme vodou tak asi 1cm nad ryžu. Pridáme štipku soli, lyžicu erythrirolu a necháme dusiť na najnižšom stupni do mäkka.
-
Následne do ryže vylejeme mlieko a premixujeme ponornym mixerom do hladka. Ešte pridáme mletu vanilku erythrirol podľa chuti a ešte chvíľu poriadne mixujeme.
-
Ďalej už len vrstvíme do pohárov. Do každého približne 4 lyžice kaše na spodok a na to džem rovnomerne rozdeliť do všetkých pohárov. Na koniec už len ozdobiť.
-
Dobrú chuť.