Klasických ovsených už bolo všade dosť. Táto kaša stojí na základe z cícera! No nieže sa zľaknete a zatvoríte kartu! Zachovajte pokoj a čítajte ďalej.
Výhodou cícera je jeho neutrálna chuť a krémová konzistencia. Preto na ňom môžete postaviť aj výborný sladký dezert. Cícer je navyše skvelým zdrojom rastlinných bielkovín a komplexných sacharidov.
My sme ho pre tentoraz skombinovali tak, aby chutil ako cesto na sušienky alebo slávne americké „cookie dough“.
1 porcia obsahuje
- 268 kcal
- 28 g sacharidov
- 10 g tukov
- 22 g bielkovín
Na 2 porcie
- 150 g ready to eat cíceru
- 50 g ovsených vločiek
- 1 čajová lyžička škorice
- 1 štipka soli
- 30 g vanilkového proteínu
- 1 čajová lyžička mletej vanilky
- 200 ml kefíru
- 1 čajová lyžička arašidového masla
- lámaná čokoláda
Postup
-
Postup je jednoduchý. Do mixéra hodíme najskôr len cícer, ktorý rozmixujeme čo najviac dohladka.
Následne do mixéra prisypeme ovsené vločky, proteín, škoricu, vanilku, soľ... Zalejeme kefírom a mixujeme ďalej.
Výsledkom by mala byť jemná krémová kaša, do ktorej nakoniec vmiešame arašidové maslo a kúsky čokolády.
-
Cookie dough kaša je skvelá aj na druhý a tretí deň. Pri uskladnení v pohári si ju navyše môžete vziať všade so sebou.