Škoricové slimáky k jeseni jednoducho patria a rozhodne by si ich tento rok nemal/a vynechať! Niekedy je ale celkom nadľudská úloha nájsť si niekoľko hodiť na ich pečenie, musíš čakať, kým ti vykysne cesto… To ale neznamená, že si ich nemôžeš pripraviť mega rýchlo, a pritom sa neukrátiť o skvelú chuť. Stačí ti k tomu len pár ingrediencií a mikrovlnka, vďaka ktorej máš tento jesenný must‑have hotový za 3 minúty!
Veď hej, môžeš si povedať, že keď ich kúpiš v kaviarni alebo supermarkete, tiež nemusíš čakať bohvie ako dlho, ale tieto domáce si pripravíš čerstvé, vždy z kvalitných surovín, s oveľa menším množstvom cukru a naopak s 15 g bielkovín na porciu! A to musíš mať! 🤝🏻
1 porcia obsahuje
- 235 kcal
- 20 g sacharidov
- 11 g tukov
- 15 g bielkovín
Na 1 porciu
- 30 g špaldovej múky
- 15 g vanilkového proteínu
- 2,5 g kypriaceho prášku
- 5 kvapiek vanilkových stevia drops
- 14 g ghee
- 15 g gréckeho jogurtu
- 12,5 g trstinového cukru
- 1 g škorice
- 10 g ghee
- 30 g gréckeho jogurtu
- 7 g medu
- 3 kvapky vanilkového extraktu
Postup
-
Roztop ghee a zmiešaj ho v miske so všetkými ingredienciami na cesto.
-
Cesto si rozvaľkaj na tenký prúžok, ten potri roztopeným ghíčkom, posyp cukrom a škoricou a zroluj do slimáka.
-
Slimáka daj do zapekacej mištičky a daj do mikrovlnky asi na 30‑45 sekúnd.
-
Potom už len vyber, nechaj na chvíľu vychladnúť, dokonči polevou z gréckeho jogurtu a vychutnávaj!