Rýchly makový koláč s citrónovým krémom

Eliška Lossmannová
Eliška Lossmannová
50 min.
40 Páči sa mi Komentáre Uložiť recept
Rýchly makový koláč s citrónovým krémom

Najjednoduchší a najlepší makový koláč, aký ste kedy mali. Jeho príprava vám zaberie len chvíľku a potrebujete naň len pár ingrediencií. Je navyše bez lepku a plný vitamínov. No to znie skvele, nie?

Tak čo, vyskúšate?

1 porcia obsahuje 1 kus makového koláča

  • 217,5 kcal
  • 7,4 g sacharidov
  • 17,9 g tukov
  • 9,2 g bielkovín

Na 12 porcií

Na cesto:
Na krém:
Zobraziť použité produkty

Postup

  1. V mise zmiešame namletý mak, proteín, sladidlo, žĺtky a tvaroh. Rýchly makový koláč s citrónovým krémom

  2. Bielky vyšľaháme do pevného snehu a opatrne vmiešame do cesta.

  3. Cesto nalejeme do formy s priemerom cca 23 cm alebo 25 x 25 cm. Pečieme na 180 °C 40 minút.

  4. Upečený koláč dáme vychladnúť a medzitým si prichystáme krém.

  5. Mascarpone zmiešame s citrónovou kôrou a vanilkovým extraktom a rovnomerne nanesieme na vychladnutý koláč.

  6. A máme hotovo, tak dobrú chuť! Rýchly makový koláč s citrónovým krémomRýchly makový koláč s citrónovým krémomRýchly makový koláč s citrónovým krémom

Chceš vedieť o každom ďalšom novom recepte?

Prihlás sa k odberu a raz týždenne od nás dostaneš súhrn nových receptov.

Odoberať
40 Páči sa mi Uložiť recept

Použité produkty v recepte

  • _______
    __________ __________ __________ __________ __________
  • _______
    __________ __________ __________ __________ __________
  • _______
    __________ __________ __________ __________ __________
  • _______
    __________ __________ __________ __________ __________
  • _______
    __________ __________ __________ __________ __________
  • _______
    __________ __________ __________ __________ __________
  • _______
    __________ __________ __________ __________ __________
  • _______
    __________ __________ __________ __________ __________