Najjednoduchší a najlepší makový koláč, aký ste kedy mali. Jeho príprava vám zaberie len chvíľku a potrebujete naň len pár ingrediencií. Je navyše bez lepku a plný vitamínov. No to znie skvele, nie?
Tak čo, vyskúšate? 😏
1 porcia obsahuje
- 217,5 kcal
- 7,4 g sacharidov
- 17,9 g tukov
- 9,2 g bielkovín
Na 12 porcií
Na cesto:
- 200 g maku
- 30 g vanilkového proteínu
- 15 g xylitolu
- 150 g polotučného tvarohu
- 4 vajcia
- 1 čajová lyžička kypriaceho prášku
Na krém:
- 250 g mascarpone
- 1 čajová lyžička citrónovej kôry
- vanilkový extrakt
Postup
-
V mise zmiešame namletý mak, proteín, sladidlo, žĺtky a tvaroh.
-
Bielky vyšľaháme do pevného snehu a opatrne vmiešame do cesta.
-
Cesto nalejeme do formy s priemerom cca 23 cm alebo 25 x 25 cm. Pečieme na 180 °C 40 minút.
-
Upečený koláč dáme vychladnúť a medzitým si prichystáme krém.
-
Mascarpone zmiešame s citrónovou kôrou a vanilkovým extraktom a rovnomerne nanesieme na vychladnutý koláč.
-
A máme hotovo, tak dobrú chuť!