Nestíhaš si pripravovať obedy, ale chceš jesť zdravo a vyvážene? Nie je nič jednoduchšie, než si pripraviť obľúbené jedlo dopredu na viac dní. Napríklad túto quinou s pečenou zeleninou a šťavnatým kuraťom. Vďaka tomu budeš mať istotu, že máš krabičku plnú živín vždy pri sebe a nestane sa ti, že pre vlčí hlad zájdeš na fast food alebo bagetu z automatu. Tak ako? Vyskúšaš? Svoje krabičky s nami nezabudni zdieľať na Instagrame s označením @vilgailrecepty! 👀
1 porcia obsahuje
- 550 kcal
- 62 g sacharidov
- 14 g tukov
- 48 g bielkovín
Na 4 porcie
- 200 g červenej papriky
- 200 g mrkvy
- 100 g stopkového zeleru
- 100 g cibule
- 1 štipka avokádového oleja
- 240 g quinoy
- 600 g kuracieho mäsa
- 1 štipka soli
- 1 štipka čierneho korenia
- 1 štipka sladkej papriky
- 1 štipka sušeného cesnaku
- 1 štipka čili
- 1 lyžica medu
- 2 lyžice olivového oleja
- 3 lyžice šťavy z citrónov
- 1 lyžica horčice
- 1 lyžica balzamika
- 1 štipka soli
Postup
-
Najprv si rozohrej rúru na 180 °C. Na plech hoď ľubovoľnú zeleninu – my sme zvolili mrkvu, papriku, stopkový zeler a cibuľu. Postriekaj olejom v spreji a daj piecť cca na 30 minút, kým nebude mäkká. -
Medzitým, ako sa ti bude piecť zelenina, si daj variť quinou do vriacej osolenej vody.
-
Potom si priprav kuracie prsia. Mäso pokvapkaj trochou citrónovej šťavy, olejom a posyp zmesou korenia (soľ, čierne korenie, sladká paprika, sušený cesnak, chilli). Korenie vmasíruj a rozprestri po celých prsiach.
-
Rozpáľ panvicu a sprudka mäso opeč zo všetkých strán. Nezabudni na boky. Potom stiahni plameň a nechaj prepiecť. Môžeš prikryť pokrievkou alebo dať dopiecť do rúry, aby sa ti mäso nevysušilo.
-
Posledným bodom je zálievka. Jednoducho zmiešaj med, olivový olej, citrónovú šťavu, soľ, balsamico a horčicu.
-
Teraz už stačí zmiešať uvarenú quinou s pečenou zeleninou, zaliať zálievkou a rozdeliť do 4 krabičiek.
Navrch rozkrájaj kuracie prsia a máš hotovo!
-
Tak dobrú chuť!