Tieto plnené zemiaky obleteli svet internetu. A niet divu. Vďačné rýchle jedlo, ktoré si môžeš pripraviť z uvareného zemiaku (čo ti pekne uľahčí prácu a zníži čas v kuchyni) a navyše vždy trochu inak. Naplniť ho totiž môžeš podľa seba, alebo podľa toho, čo ti doma práve zostalo. My tentoraz stavili na klasiku s kuracím mäsom, demi glace cibuľovou omáčkou a hráškom a musíme povedať, že toto nebolo naposledy, čo sme tento foodie banger robili… Tak ako, skúsiš?
1 porcia obsahuje
- 363 kcal
- 41 g sacharidov
- 14,6 g tukov
- 16 g bielkovín
Na 1 porciu
- 1 zemiak
- 10 g 30 % Eidamu
- 1 strúčik cesnaku
- himalájska soľ
- červené korenie
- 40 g R2E kuracieho mäsa
- 2 lyžice sterilizovaného hrášku
- 1/2 cibule
- 5 g kukuričného škrobu
- 2 čajové lyžičky Vilgain demi glace
- 120 ml vody
- 1 strúčik cesnaku
- 1 lyžica olivového oleja
Postup
-
Uvarený zemiak zapečieme v teplovzdušnej fritéze do chrumkava na 185 °C na asi 10 minút. -
Medzitým si pripravíme omáčku. Na troche oleja opečieme nakrájanú cibuľu a nasekaný cesnak.
-
Potom prilejeme vodu zmiešanú so škrobom, pridáme demi glace a ochutíme.
-
Miešame a chvíľu povaríme. Následne rozmixujeme ponorným mixérom.
-
Zemiak prerežeme na kríž, jemne roztlačíme prstami, pridáme doňho kúsok masla a nožom v ňom maslo premiešame, kým vznikne kašička.
-
Tiež pridáme nastrúhaný syr a rozpučený cesnak. Taktiež premiešame a navrch naukladáme kúsky kuracieho mäsa.
-
Navrch nasypeme hrach, polejeme cibuľovou omáčkou a posypeme chrumkavou praženou cibuľkou.
Dobrú chuť!