Nápadov na rýchle a fit recepty, ktoré zaberú len malú chvíľku vášho času, nie je nikdy dosť. Pokiaľ je to navyše recept, ktorý je vhodný aj do krabičky, ako tieto plnené papriky, je to jedno veľké plus.
Ak máte radi zapečené papriky aj s omáčkou, môžete ich zapiecť v hlbšej zapekacej mise, zaliať ich paradajkovou omáčkou dochutenou bylinkami a korením a urobiť si k nim ryžu alebo inú obľúbenú prílohu.
1 porcia obsahuje
- 290 kcal
- 36,8 g sacharidov
- 6,4 g tukov
- 37,4 g bielkovín
Na 2 porcie
- 2 papriky
- avokádový olej
- 100 g hnedej šošovice
- 70 g čiernych fazúľ
- 1 vajce
- 60 g paradajok
- 35 g červenej cibule
- 16 g paradajok v oleji
- 50 g Vilgain kečup bez cukru
- 2 čajové lyžičky amino omáčky
- 10 g špaldovej múky
- 1 čajová lyžička sušenej bazalky
- 10 g petržlenovej vňate
- 1 štipka himalájskej soli
- 1 štipka čierneho korenia
- 20 g syru
Postup
-
Papriky zbavíme stopky a semienok. Očistené ich dáme na plech s papierom na pečenie a nastriekame ich z vonku aj zvnútra olejom v spreji.
-
V mise zmiešame šošovicu, fazuľu, najemno nakrájanú cibuľu, paradajky, sušené paradajky a vajcia. Potom primiešame kečup, amino omáčku, múku, nasekané bylinky, soľ a korenie.
-
Papriky naplníme strukovinovou zmesou, nastrúhame na ne syr a necháme zapiecť na 200 °C zhruba 40 minút.
-
Dobrú chuť!